Sikeres szereplés a „HÍV A DUNA” Gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regattán

Hírek
Közzétéve:

A Margitszigeten működő Danubius Nemzeti Hajós Egylet egy különleges sportesemény, a Gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokság keretében a korábbi évekhez hasonlóan idén is külön futamot indított az önkormányzatok amatőr csapatai számára. A verseny immár 29 éve az evezőssport legnagyobb létszámú közönséget vonzó, nagy média-nyilvánosság mellett zajló eseménye.

Az idei évben is felkérték Bús Balázs polgármestert a verseny egyik fővédnökének, aki kifejezve városvezetés sportszeretetét és a sportos életmód iránti elkötelezettségét örömmel tett eleget a felkérésnek, valamint a nevezési díj biztosításával lehetőséget teremtett az óbudai önkormányzati csapat amatőr futamban való indulásának.

A versenykiírásban foglaltak szerint a szervezők a csapatok számára a szabad edzést és a gyakorlást is lehetővé tették, nagy segítséget nyújtva ezzel a verseny alkalmára szerveződött csapatnak.  Az előrejelzések ugyan nem kecsegtettek kedvező időjárással, de a közösség kitartóan részt vett a felkészülésben.

Az Ünnepélyes Évadnyitó a gróf Széchenyi István Emlékversenynek kiegészítő rendezvénye, amelynek az idén különös jelentőséget adott, hogy az esemény része volt a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa rendezvénysorozatnak.

A versenynapon a rajtcsomag felvételét követően mindenki nagy izgalommal várta megmérettetést. A csapat a Minerva elnevezésű hajóba ülhetett, amely szerencsés előjelnek bizonyult. A rajtpisztoly a Húzz!Óbuda csapat számára 13.00 órakor dördült el. Az önkormányzatok 500 méteres futamában öt induló vett részt, ahol a csapat abszolút eredményben a harmadik helyen érkezett célba, a budapesti önkormányzatok közötti összesített eredmény szerint az első helyezést megszerezve dobogó legfelső fokára állhatott! A díjátadón a csapat minden tagja aranyérmet kapott és különdíjként egy kupával térhetett haza.

Gratulálunk a részt vevő önkormányzati szervezeteknek: az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt., az  Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet, és Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatala dolgozóinak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság