Siklóernyőst mentettek a Dunából

Hírek
Közzétéve:

Szokatlanul alacsonyan repülő motoros siklóernyő manővereire figyelt fel az Óbuda Békásmegyer Közterület-felügyelet szolgálatot teljesítő motorcsónakos járőre. A háti motoros siklóernyő az Újpesti vasúti híd felől közeledett a Duna felett. A jelentés szerint a pilóta a motorcsónak mellett elhaladva tovább veszített a magasságából, majd a folyó közepén haladó tolóhajó felé vette az irányt, megpróbált fölé repülni. Nem sokkal később hirtelen balra fordult, majd belezuhant a Dunába.

A segítségére siető járőr érkezésekor a hátára csatolt mintegy 30 kg súlyú  motortól, illetve a lábára tekeredett ernyő kötélzetétől igyekezett megszabadulni a sportoló. Próbálta fenntartani magát a felszínen, de mivel mentőmellénnyel nem rendelkezett, többször elmerült. A járőr a kezét megfogva tartotta a felszínen. Egy másik közelben lévő hajós is észlelte a balesetet, annak az egyik utasa a vízbe ugorva segített lefejteni a pilótáról a lábára rácsavarodott ernyő köteleit. Miután kiszabadult az ülésből, beemelték a hajóba, majd a motort és az ernyőt mentették. Ezt követően a Király csónakházhoz kötöttek ki és értesítették a vízirendészet ügyeletét az esetről.

mentés2A balesetet szenvedett pilóta később elmondta: a Római part magasságában repült, mikor a Duna felett észlelte, hogy leáll a hátán lévő motor. Megpróbált a IV. kerület irányába a parton leszállni, de már nem volt elég magassága ahhoz, hogy ezt siklórepülésben megtegye. Ekkor haladt el alatta a tolóhajó az uszályokkal. Ráfordult, hátha sikerül oda biztonságosan landolnia, de a hajóhoz közeledve erős turbulencia lépett fel, és a hajó is gyorsan haladt a leszálláshoz, ezért félve, hogy a hajó közvetlen közelébe esik, inkább az utolsó pillanatban a meder közepe felé rántotta az ernyőt, és ott ért vizet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság