Sok munkát ad a tűzoltóknak a szombat hajnali vihar

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Szombat hajnalban Budapestet és Pest vármegyét érte el a vihar, azóta folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleménye szerint a bejelentéseket rangsorolják, és veszélyesség szerinti sorrendben számolják fel a problémát.

Budapestről eddig 1700, Pest vármegyéből csaknem 400 bejelentés érkezett. A legtöbb esetben víz alá került pincékhez, alagsorokhoz, mélygarázsokhoz hívják a tűzoltókat. Az erős szél faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre dőltek. A vízszivattyúzás mellett a veszélyesen megdőlt, forgalmat akadályozó fák eltávolításán dolgoznak a tűzoltók.

A III. kerületben a Határ és a Vihar utcában is autókra dőltek fák. A IX. kerületben az Ecseri úton több fa úttestre, járdára dőlt, amelyek akadályozták a gyalogos és autóforgalmat. A IX. kerületi Vaskapu utcában egy vízben elakadt autót mentettek ki a tűzoltók. A XIV. kerületben az Uzsoki Utcai Kórház alagsorából kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett vizet a tűzoltóknak.

Budapesten több útszakaszon is áll a víz, a közlekedési lámpák pedig sokfelé nem működnek. Aki teheti, kerülje el ezeket a helyszíneket. A felgyülemlett vízen se gyalog, se autóval ne haladjunk át, mert nem lehet látni, mi van a felgyülemlett víz alatt, a sok csapadék akár a csatornafedeleket is elmozdíthatta.

Pest vármegyében is kidőlt fák, elárasztott pincék, melléképületek adnak munkát a tűzoltóknak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Máriapócson több épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar, 1 épület lakhatatlanná vált, 6 embert a szomszédok fogadtak be. Nyíregyházán villám csapott egy családi házba, ami ki is gyulladt, a tűzoltóknak kellett eloltaniuk a lángokat.

A tűzoltók folyamatosan végzik a viharkárok felszámolását. Ha ilyen sok bejelentés érkezik, az egyes eseteket azok veszélyessége szerint rangsorolják, a legkritikusabb helyszínek kerülnek először sorra.

Címoldali kép forrása: III. kerület / Óbuda Facebook csoport

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hétfőn újabb szúnyoggyérítés lesz kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Szúnyoggyérítés lesz a Római parton kedden

Hírek
Közzétéve:

Velünk élő népek, nemzetiségek – Megjelent az Óbudai Anziksz tavaszi száma