Sokan voltak kíváncsiak az egészségi állapotukra a Szent Margit Rendelőintézet Egészségnapján

Hírek
Közzétéve:

Reggel 8 és délután 2 óra között várták a Szent Margit Rendelőintézet munkatársai a kerületi lakosokat anyajegyszűréssel, szemészeti és szájüregi szűréssel, légzőszervi allergiateszttel, vércukor- és koleszterinszint-méréssel, kardiológiai és prosztataszűréssel, valamint előzetes bejelentkezés alapján hasi ultrahanggal.

Az Egészségnapon több mint háromszázan vettek részt, elsősorban az anyajegyszűrés és a koleszterin-, illetve vércukorszintmérés volt népszerű, de a szemészeti és a kardiológiai szűrésen is nyolcvanan vettek részt.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László valamennyi szűrőhelyszínt meglátogatta, érdeklődve hallgatta az orvosok és a szakasszisztensek vizsgálatokkal kapcsolatos információit, végül maga is részt vett az ujjbegyből vett vérmintával meghatározott vércukor- és koleszterinszint-mérésen.

A légzőszervi allergiateszten a leggyakoribb allergéneket vizsgálták: a kutya- és macskaszőr, valamint a parlagfű- és a házipor-allergiát, amelynek eredményét 15 perc után már meg is kapták a résztvevők.

Az urológiai vizsgálatot elsősorban az 50–60 év közötti férfiaknak ajánlották, amihez az Egészségnapon PSA-teszt is kapcsolódott. De természetesen valamennyi életkorban érdemes a prosztatát is rendszeresen ellenőriztetni.

A kardiológiai vizsgálat a családi előzmény kikérdezéséből, EKG-ból és műszeres orvosi vizsgálatból állt, míg az anyajegyszűrésen egy dermatoszkóppal vizsgálta meg a résztvevőket a bőrgyógyász szakorvos, aki sajnos a résztvevők 8–10 százalékánál talált is valamilyen további vizsgálatra érdemes elváltozást.

A szakorvos mindenkinek azt javasolja, hogy legalább évente, de akinél már korábban esetleg találtak bármilyen elváltozást, az félévente nézesse meg az anyajegyeit.

A Szent Margit Rendelőintézet Egészségnapján dohányzásról leszoktatásra, mozgásszervi tanácsadásra és testösszetétel-mérésre is sor került.

Nagyon köszönjük a rendelőintézetnek és az Egészségfejlesztési Irodának, hogy megszervezték az ingyenes szűrőprogramot a harmadik kerületben élőknek!

 

Dr. Kiss László polgármester a bőrgyógyász szakorvossal beszél

Dr. Kiss László polgármester a rendelőintézet munkatársával beszél

Dr. Kiss László polgármester is megnézette a vércukorszintjét

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság