Sokszínű programok a napközis táborban

Hírek
Közzétéve:

Elmondható, hogy nincs olyan gyermek, aki unatkozna, hiszen mind a tábori tematikus foglalkozások, mind a csoportvezetők által összeállított programok széles spektrumot ölelnek fel, amelynek célja a gyermekek sokrétű érdeklődési körének felkarolása. Az önkormányzat hitvallása szerint nagy hangsúlyt fektet a kulturális értékek ápolására.

Az elmúlt hetekben a kézműves foglalkozásokkal Ursa Maior Kreatív Műhely készült. Első alkalommal a házi tésztakészítés rejtelmeibe vezették be a gyerekeket, ami nagyon jó mulatságnak ígérkezett, öröm volt nézni a sok szorgos kezet. A kis tésztagyárosok a csodás művekből még haza is tudtak vinni. A csapat még további érdekes témákkal készül, várja még a gyerekeket a klasszikus mézeskalács díszítés és a népszerű kürtőskalács készítés.

Az Óbudai Népzenei Iskola táncra perdíti a táborozókat, igazi élő népzenével várják a csoportokat. A tematikus programokon és a kézműves foglalkozásokon énekes népi játékokat, évköri ünnepeket, népszokásokat mutatnak be a gyerekeknek. Eközben nem marad el a hangszerbemutató, ritmusjátékok, dal-, mondóka- és kiszámoló- és tánctanulás.

Vannak napok, amikor a sporté a főszerep. A Barátságpark területe remek lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére. Nagy sikerrel szerepelnek a sportprogramok. Köszönhetően az Óbuda-Békásmegyeren működő számos sportegyesületnek, a táborban számos sportágat próbálhatnak ki a gyerekek. Sikerrel szerepelnek a judo, a baseball, ritmikus gimnasztika, az akrobatikus torna, a vívás, a kézilabda, a röplabda. A kerület a Duna közelsége miatt remek lehetőséget nyújt a vizes sportok kipróbálására. Így a táborban való részvétel ezzel a lehetőséggel is gazdagodik, szervezett buszos kirándulással kipróbálhatók a kajak-kenu, sárkányhajó sportágak.

Idén is visszatérnek a tábori tematikus programok. Milyen kalandok várnak a gyerekekre?

Az első alkalommal ügyességi játékokat szerveztek az Exatlon játékok nyomában. A 10 játékállomáson mindenki bajnok lehetett, és nemcsak ellenfelét győzhette le, hanem saját korlátait is feladat elé állíthatta. A sportos játékok próbára teszik a gyorsaságot, ügyességet, reflexeket, reakcióképességet és kitartást, ám nemcsak a fizikai adottságaink domináltak a versenyben, hanem a mentális képességekre is szükség volt. A csapatok igazi egységként mérték össze tudásukat.

A kulináris kalandozások izgalmas asztalánál színes smoothiekat kóstolhatnak a gyerekek az egészség birodalmából. Az egészség turmixokat mindenki saját maga díszítheti, hiszen izgalmas gyümölcs és zöldség dekorációkat alkothatnak a résztvevők. Egészséges finomságok érdekességekkel, receptekkel és látványos kellékekkel: a program során különleges ínyencségeket ismerhettek meg a fűszerek, gyógynövények, ecetek és olajok világából.

Minden héten ellátogat a táborba Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata. Együttműködésükkel a gyerekek hétről-hétre megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás és életmód alapjaival. Minden héten visszatérő programok között a legkedveltebb a Ki mit tud? és a különféle sport és ügyességi versenyek. Igazi nyári kaland és kellemes aktív időtöltés és felejthetetlen élmény vár a minden táborozó gyermekre!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság