Sóstó visszavár – Közösségi fotókiállítás 62 év tábori élményeiből az Esernyősben

Hírek
Közzétéve:

„Akár egy varázslat, a fényképek élményeket, emlékeket keltenek életre – mondta dr. Kiss László polgármester a megnyitón köszöntőjében. – A kiállított fotók mindenki számára más-más kedves történetet vagy éppen izgalmas kalandot idéznek fel elsőre. Ez is a varázslat része.”

A Sóstó visszavár közösségi fotókiállítás megnyitóján egykori és mai táborozók találkoztak, osztották meg a tapasztalataikat, és énekeltek együtt, akárcsak a tábortűz körül. Hiszen az elmúlt 62 évben ezer és ezer harmadik kerületi diák gyűjthetett élményeket a Balaton partján.

Ahogyan dr. Kiss László fogalmazott, „önkormányzatunk töretlenül kiáll a tábor mellett”.

Az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. rendezvényterme ad otthont a fotókiállításnak – ahogyan számos művészeti eseményünknek –, ám ezúttal büszke házigazdaként is részt vett a szervezésben. Hiszen idén szeptembertől ők látják el a sóstói tábor körüli feladatokat.

„Ígérjük, szívvel-lélekkel fogjuk folytatni e szép hivatást”, fogalmazott Halmai Róbert, az Esernyős ügyvezetője köszöntőjében, amelyben Lukács Gábor egykori táborozónknak megköszönte a kiállítás kezdeményezését és a megvalósításához adott sok-sok energiát.

 

kiállítás

A Sóstó visszavár kiállítást 2021. október 8-ig láthatjuk

Kiss László és Halmai Róbert

Dr. Kiss László és Halmai Róbert nyitotta meg a kiállítást

kiállítás nézői

Sokan fogadták el meghívásunkat, hogy együtt idézzük fel a több évtizedes tábori emlékeket

Lukács Gábor

Lukács Gábor, a kiállítás megálmodója közös éneklésre hívta a vendégeket

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság