Szabó Tímea országgyűlési képviselő és Kiss László polgármester a Római-parton tekintette át az árvízi védekezést

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Várhatóan december 28-án tetőzik a Duna Budapestnél, a vízállás az előrejelzések szerint 700 cm körüli lesz. Szabó Tímea országgyűlési képviselő, Kiss László polgármester, Tüttő Kata és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesek a Római-parton tekintették át az árvízi védekezés helyzetét.

A Buda-Észak árvízvédelmi szakaszra elrendelt árvízvédekezési készültség fokozatát 2023. december 26-a 16.30 órától II. fokozatra módosította Karácsony Gergely főpolgármester, egyben elrendelte a II. fokozatnak megfelelő intézkedések végrehajtását az ár- és belvízi védekezés operatív feladatait ellátó Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. javaslata alapján. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél operatív törzs kezdte meg működését.

A budapesti árvízi védekezési feladatokat ellátó Fővárosi Csatornázási Művek Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában további zsilipeket zártak le a csatornarendszerben, illetve a Dunába torkolló vízfolyásokon a megemelkedő dunai vízszint kizárása érdekében. A biztonság kedvéért a III. kerületi Kossuth Lajos üdülőparton megépített felszíni zárást tovább magasítják a szakembereik a friss előrejelzéseknek megfelelően. A Bem József téren mobil szivattyú beállításával felkészültek az esetlegesen érkező csapadékvizek átemelésére is.

A Duna két partján a szakaszmérnökök, a védekezésre beosztott szakemberek, illetve a gátőrök folyamatosan figyelemmel kísérik az árvízi helyzetet, annak érdekében, hogy szükség esetén a további védelmi intézkedéseket a lehető leggyorsabban meg tudják tenni – közölte az FCSM.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat December 24-én délelőtt az árvízi védekezés segítésére 120 köbméter homokot és 12 ezer darab homokzsákot szállítottunk ki a Római-partra. Jelenlegi információink szerint lakóépületek nincsenek veszélyben. A Római-parti sétányt a víz elérte, kérjük, hogy kerüljék el, a vízbe semmiképp ne gázoljanak bele.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság