Szociális városrehabilitáció Békásmegyeren

A PROJEKT ADATAI:

Projekt címe: Szociális városrehabilitáció Békásmegyeren
Projekt azonosítója: VEKOP-6.2.1-15-2016-00009
Projekt összköltsége: 708 828 407 Ft
Támogatás összege: 708 828 407 Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
Projekt helyszíne: 1039 Budapest, Békásmegyer-Nyugat

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban nyújtotta be az idén támogatást nyert pályázatát. A projekt humánerőforrás-fejlesztési és infrastrukturális elemekkel egyaránt bír. Előbbiek keretén belül a célcsoport számára szociális, egészségügyi, munkaerőpiaci, jogi és prevenciós programok sokasága szolgáltatja a széleskörű egyéni fejlesztés megvalósulását. Az infrastrukturális beavatkozást egyrészt a kiválasztott önkormányzati bérlakások felújítása, energetikai korszerűsítése, másrészt a 2015-ben közösségi tervezéssel megtervezett multifunkciós Táncsics park részleges megépítése jelent.

A pályázat célcsoportja a szakmai partnerek együttműködésével, kiterjedt igényfelmérés és helyzetértékelés alapján került kijelölésre. A kiválasztottakkal az önkormányzat a napokban vette fel a kapcsolatot, hogy megtalálja azt a 35-40 családot, akik vállalják a programban való részvételt. Számukra a nyújtott szolgáltatások ingyenesen lesznek elérhetőek, tehát valóban nagy lehetőség nyílik előttük az egzisztenciális előrelépésre.

A lebonyolításban civil szervezetek (Kék Pont, Motiváció Alapítvány), valamint az önkormányzat számos szervezete (Óbudai Vagyonkezelő Zrt., Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, Szociális Főosztály, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.) vesz részt.

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00009 azonosítószámú Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren című projekt keretében valósul meg, Az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap visszanem térítendő támogatásából.

A projekt aktualitásairól ide kattintva tájékozódhat.