Szeptemberre készül el a Mészkő park

Hírek
Közzétéve:

A Mészkő park tervezésének előkészítése 2015-ben kezdődött meg a Háromhegyek Egyesület kezdeményezésére, amikor is öt alkalommal találkoztak az ott élők, a helyi civil szervezetek és a tervezők, hogy lépésről lépésre feltárják az igényeket és a tervek egy olyan park képét mutassák, amely valódi közösségi térként, valamennyi korosztály számára megfelelő kikapcsolódási helyszínt biztosítva kerüljön kialakításra az elegendő forrás megszerzése után.

 

A Mészkő park közösségi tervezés során kialakított terv mentén nyeri el végleges, az ott élők igényinek megfelelő funkcióját. Lakossági észrevételek alapján fogalmazódott meg az a kialakítási javaslat, hogy a területen legyen amfiteátrum-rendezvénytér, kamasz játszó-sportkert, kisgyermek játszótér, pihenőkertek, kiállítótér, amely a terület helytörténeti múltját jeleníti meg, parkoló és a közvilágítás is. Mindez kiegészülne egy kutyajátszótérrel, amely jól elkülönül az egyéb funkcióktól, illetve a 2015-ben épült felnőtt fitneszpark is szerves része lesz a kialakításra kerülő szabadidőparknak.

Az eltérő használatú területek úgy lettek megtervezve, hogy azok a legkevésbé zavarják egymást és a környező lakóépületek nyugalmát. Minden zajos funkciót, játszó-sporteszközt a park elülső részébe, kerítéssel lehatárolt területre terveztek a résztvevők. Az egész park körbejárható, sétára, futásra alkalmas lesz. A sétányok mentén padok, piknikasztalok biztosítják a pihenést az arra vágyóknak.

A terület teljes megújítása sok ezer növény (cserje, bokor, fa, fű) telepítését, murvával borított sétányok és ligetek kialakítását is magában foglalja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság