Szeretet, tisztelet és megbecsülés – Ünnepi gálaműsorral köszöntöttük az idős és szép korú kerületi lakosokat

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Szeretettel, tisztelettel és nagy megbecsüléssel köszöntöttük kerületünk valamennyi idős és szép korú lakosát, az idősek világnapja alkalmából. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény gálaműsort szervezett az Óbudai Kulturális Központban a jeles nap tiszteletére. A Magyar Állami Népi Együttes ünnepi előadását tekintettük meg együtt.

Évről évre megemlékezünk arról, hogy október 1-je az idősek világnapja és október az idősek hónapja. A hagyomány két évtizedre nyúlik vissza, az ENSZ 1991-ben rendezte meg először a programot, ezzel kívánva megtisztelni a világon élő akkor körülbelül 600 millió idős embert.

Szükségünk van bölcsességükre

„Tiszteletünk magában foglalja támogatásunkat, szeretetünket és annak kifejezését, hogy nagy szükségünk van önökre, és mindazon értékekre, életbölcsességekre, amelyekkel csak önök rendelkeznek – köszöntötte Haskóné Alker Annamária, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője az ünnepi műsor nézőit. – Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben is módunkban áll önöket személyesen köszönteni, és hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat.”

Szociális szolgáltató intézményünk elkötelezett munkatársai az év minden napján támogatják kerületünk nyugdíjas korú lakosait. És Óbuda-Békásmegyeren tíz idősklub várja tagjait színes, gazdag tevékenységkínálatával.

Büszkék vagyunk idősbarát önkormányzat címünkre

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere szintén üdvözölte vendégeinket: „Évről évre egyre több programon veszünk részt idősklubjaink tagjaival közösen, nagy élvezettel, tehát úgy döntöttünk, kinyitjuk alkalmainkat a kerület többi lakója előtt, ez a ma délutáni műsor is ilyen. Hiszen számunkra az, hogy idősbarát önkormányzat vagyunk nem csupán szlogen, mi komolyan vesszük, büszkék vagyunk rá, így igyekszünk ezt a címet minél több tartalommal megtölteni.”

Szabó Tímea és Tordai Bence országgyűlési képviselők szintén részt vettek az idősek világnapi gálán, hogy együtt ünnepeljünk a Magyar Állami Népi Együttes előadásával.

Verbunkos előadás kulturális központunk színpadán

A Magyar Állami Népi Együttes 1951-ben alakult, s mára a Kárpát-medence kulturális értékeinek zászlóvivőjévé vált kül- és belföldön egyaránt. Művészetével a mai kor nyelvén, a ma emberét megszólítva kívánja a jelen részévé, személyessé tenni a régebbi korok tánc- és zenekultúráját.

Az együttes művészetét 2006-ban Bartók Béla-emlékdíjjal, 2007-ben Prima díjjal és Prima Primissima közönségdíjjal, 2014-ben Budapestért díjjal ismerték el. Köszönjük a tánckar és a zenekar Verbunkos előadását, amellyel a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézték fel számunkra felejthetetlen elhivatottsággal és művészi színvonalon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság