Szeretettel adományoztak kerületünk lakói, mi szeretettel továbbítjuk

Hírek
Közzétéve:

Három héten át gyűjtöttük a Fő téri Esernyős Kávézóban a karácsonyi adományokat. Nagyon sokan csatlakoztak kezdeményezésünkhöz. A felajánlások között tartós élelmiszerek, édességek, gyermekjátékok, könyvek éppúgy vannak, mint saját készítésű dísztárgyak, melyek ünnepibbé tehetik egy-egy család karácsonyát.

Kerületünk lakói mellett adománnyal érkezett hozzánk többek között dr. Kiss László, kerületi polgármester, Karácsony Gergely, főpolgármester, Szabó Tímea, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője, Burján Ferenc, Béres András, Hazai Iván András, Turgonyi Dániel kerületi alpolgármesterek. Sok harmadik kerületi intézményünk és civil szervezet is tett felajánlásokat, lehetetlen lenne felsorolni valamennyit. A jó szívvel ajándékozók között ott voltak az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársai, az Esernyős Kávézó csapata, a Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület tagjai, a Törpike Óvoda szülői közössége, az Óbudai WDSE sportolói, a Tájoló Szociális Egyesület és az Óbuda Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársai, ellátottjai, éppúgy, mint polgármesteri hivatalunk dolgozói és önkormányzatunk képviselői, köztük Csongrádi János, Stenner Imre, Ujfalvi István és Rózsa László Péter. Köszönjük mindenkinek!

„A pandémia ellenére nagyon sokan meghallották hívószavunkat, – mondta dr. Kiss László. – Hálás vagyok mindazoknak, akik eljöttek, és elhozták adományaikat, azt üzenve ezzel, hogy gondolunk a kerület elesettjeire, és amennyire csak erőnkből telik, nem hagyjuk őket cserben. December 18-án, péntek este 18 óráig még várunk felajánlásokat.”

Az adományok többségét dr. Kiss László polgármester jelenlétében át is adtuk az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szakembereinek, akik elszállították az ajándékokat, és segítségünkre lesznek abban, hogy a szeretettel összekészített adománycsomagok eljussanak azokhoz a kerületi családokhoz, ahol a legnagyobb örömöt jelenthetik az ünnepek alatt.

„Nagyon jóleső érzés látni a sok-sok ajándékot, azt pedig külön köszönjük, a családok nevében is, hogy a kerület lakói meghallgatva tanácsainkat, igazán hasznos felajánlásokat tettek, – ezek már Szalai-Komka Norbert, családsegítő központunk vezetőjének szavai. – Azonnal el is kezdjük szétválogatni az adományokat, és összeállítani a csomagokat, lehetőség szerint úgy, hogy mindenből jusson mindegyikbe. S mivel ismerjük a rászoruló családokat, igyekszünk személyre szabottan, háztartásuk viszonyaira szintén tekintettel lenni. Ahol gyermekeket nevelnek, ott pedig az ő életkorukhoz illő játékok és könyvek is kerülnek az ajándékok közé.”

A családsegítő munkatársai előre egyeztetett időpontban adják át az összekészített csomagokat a rászorulóknak, hogy a sorban állást elkerüljék és biztonságos körülmények között folyhasson a munka. Így akinek szükséges, az intézménybe lépés előtt a szájat és az orrot elfedő maszkot is adnak.

„A bőkezű adományoknak köszönhetően a tartós élelmiszerekből raktárunkba is tudunk félretenni. Szükség is lesz rá, úgy látjuk, hogy az érintett családok többsége a következő hetekben fog tartalékaiknak abszolút a végére érni. Természetesen ez munkánknak, a nyújtott támogatásainknak csupán egy szegmense, hiszen maga a szociális munka sokkal összetettebb megsegítést jelent, mint élelmiszert juttatni a családoknak. De most ez látható belőle, és nagy örömmel tesszük” – mondta Szalai-Komka Norbert.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A Boróka az év harmadik kerületi fagyizója

Hírek
Közzétéve:

Árhullám vonul le a Dunán (frissül)

Hírek
Közzétéve:

Már csak egy hétig lehet szavazni a Közösségi Költségvetés 2024-es kampányára