Szinetár Miklós Óbuda-Békásmegyer díszpolgára ‒ Óbuda Napján adtuk át a rangos kerületi díjakat

Aktuális
Közzétéve:

Önkormányzatunk által adományozott Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető címet és a Pro Óbuda Díjakat hagyományainkhoz híven Óbuda Napján, ünnepségünkön adta át dr. Kiss László polgármester. Ismét gratulálunk kitüntetettjeinknek, és köszönjük kerületünkért végzett áldozatos munkájukat.

Óbuda Napjához kapcsolódó díjátadó alkalmakon, 2022. májusában  – a mögöttünk álló két év kényszerűen szűkebb körben tartott díjátadó eseményei után – örömmel ünnepeltünk együtt a hozzánk csatlakozókkal, és gratuláltunk kitüntetettjeinknek.

„Az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető címet és a Pro Óbuda Díjakat átadni kitüntetést jelent; egy közösségben lenni a díjazottakkal pedig nagy megtiszteltetés” – mondta dr. Kiss László polgármester ünnepi beszédében.

Szinetár Miklós Óbuda díszpolgára

Az Önkormányzat rendelete szerint az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkotott. A kitüntető címmel járó díszpolgári érem alkotója, Szabó Tamás ötvösművész, érmész. Az 2022-es év Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető cím kitüntetettje Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai-Mari díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Gratulálunk Pro Óbuda Díjasainknak

A Pro Óbuda Díjat Önkormányzatunk annak a személynek adományozza, aki Óbuda-Békásmegyer fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében elismerésre méltó, kiemelkedő tevékenységet végzett a gazdaság, a tudomány, a művészet és a kultúra bármely területén. 2022-ben Pro Óbuda Díj kitüntetettjeiként köszönhetjük meg munkájukat és gratulálhatunk Dr. Geöbel Ágnes korábbi háziorvosunknak, Vicze Miklósnénak, a Pedagógusok Szakszervezetének III. kerületi titkárának és Barabásné Murgács Kinga korábbi óvodavezetőnknek.

Sportéletünk kiválóságai

Hidegkuti Nándor-díj Óbuda-Békásmegyer Sportjáért adományozható a kiemelkedő sporteredményt elősegítő kerületi sportegyesület vezetőjének, edzőjének, valamint a kerület sportéletéért, hírnevéért tevékenykedő szakembernek.

A 2022-es esztendőben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Hidegkuti Nándor-díjat Óbuda-Békásmegyer Sportjáért elismerést adományozott Sarlós Mártonnak, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetőjének.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Óbuda sportmúltjához és sporthírnevéhez méltó sportteljesítmény elismeréseként Óbuda Sportolója Díjat alapított. A díj adományozható az olimpiai, valamint a paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő sporteredményt elérő kerületi sportolóinknak.

A 2022-es esztendőben az Óbuda Sportolója díj női díjazottja Juhár Dalma röplabdázó, az Óbuda Sportolója díj férfi díjazottja Pálvölgyi Patrik labdarúgó.

Gratulálunk a kerületi díjazottjainknak, büszkék vagyunk rájuk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Kedvezményes tavaszi alma- és mézvásár

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Szilveszteri közlekedés a BKK és a MÁV-HÉV járatain

Aktuális
Közzétéve:

Óbudai Megbecsülés Program: az utalványok még szombatig átvehetőek