Szolgálatba álltak a hajós járőrök a Duna Római-parti szakaszán – Idén is vigyáznak a biztonságunkra

Hírek
Közzétéve:

A tavasz beköszöntével a Római-parton is megindul az élet, szárazföldön és vízen egyaránt. Ezzel egy időben a közterület-felügyelet hajója is vízre került, hogy a hétvégeken felügyelje a Duna III. kerületi szakaszát.

A hajón egy közterület-felügyelő és a Dunai Vízirendészet munkatársa lát el közös szolgálatot immár kilencedik éve májustól október elejéig, heti három alkalommal: pénteken, szombaton és vasárnap.

Tavaly összesen 16, míg 2019-ben 63 esetben mentettek ki embert a vízből, valamint összesen már több száz bajba jutott hajósnak nyújtottak segítséget. Szakszerű működésüknek köszönhetően sem vízbefulladás, sem hajózási baleset nem történt az elmúlt években.

A vízi járőrszolgálat célja, hogy a Duna-partra látogatók a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. A legtöbb problémát ugyanis a szabályok be nem tartása, illetve azok ismeretének hiánya okozza.

Ezért arra kérünk mindenkit, aki az idei nyáron a Római-part meglátogatását tervezi akár sportolási, akár szabadidős célból, hogy vegye figyelembe a Duna közelségét és a folyóvíz sajátosságait, valamint kellő óvatossággal közelítse meg a partszakaszt.

Köszönjük a közterület-felügyelet és a vízirendészet munkáját és a Római-partra kirándulók együttműködését!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság