Szombat reggeltől nyitnak az éttermek belső terei, éjfélig tolódik ki a kijárási tilalom kezdete

Hírek
Közzétéve:

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy csütörtök este 3,9 millió beoltottnál zártak, ezért biztosak benne, hogy szombatra meglesz a 4 millió, amihez a következő lazítást kötötték.

Holnapról védettségi igazolvánnyal pedig több helyre is be lehet menni: a vendéglátóhelyek belső tereibe, szállodákba, edzőtermekbe, állatkertbe, vadasparkba, múzeumba, színházba, moziba és könyvtárba. Ezekre a helyekre a kiskorúak is bemehetnek.

Bejelentette azt is, hogy május 10. után elkezdik oltani a 16 és 18 év közöttieket, de csak Pfizerrel. Ezért nekik félreteszik a Pfizereket, de aki ezzel szeretné beoltatni magát, pénteken még kaphat.

Tegnap az országos tisztifőorvos bejelentette, hogy a szociális és idősotthonok újra látogathatók védettségi igazolvánnyal, és erre a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermekeket is vihetik az igazolvánnyal rendelkező szülők.

Az itt lakók is elhagyhatják ezeket az intézményeket, amennyiben rendelkeznek védettségi kártyával. Aki ezzel nem rendelkezik, és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza az intézménybe.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság