Szórakozás, sport, játék nyáron is

Hírek
Közzétéve:

Idei újdonság, hogy a táborozó gyerekek több kerületi múzeum, így az Óbudai Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásain vehetnek részt a táborok ideje alatt a Játék a városban c. kiállításon igazi játéktörténelem várja őket, valamint bepillantást nyerhetnek a Goldberger Textilipari Gyűjteménybe is. Ezeréves időutazáson ellátogatnak az Aquincum Múzeumba, ahol megismerkedhetnek az antik kultúrával és szokásokkal. Már visszatérő időtöltés a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programja, ahol a gyerekek saját kezűleg készíthetik el a kedvenc fagyijukat a nyári melegben! Az Óbudai Platán Könyvtár új Ezüsthegyi Könyvtárának szervezésében a gyerekeknek a könyvtárakkal ismerkedhetnek meg.

Tavaly nagy sikert arattak a tematikus napok, így idén kalózbirodalom, kincskeresés és hagyományőrző játékok, betyárkodás várják a gyerekeket. A táborban mindennaposak a különféle ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, a gyerekek hétről hétre megcsillanthatják, ki miben tehetséges a Ki mit tud? játékon.

Mindkét helyszín, így a Laborc utcai Napközis tábor és a Kiserdei Nyári Napközis tábor remek lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére.  Egyre nagyobb sikerrel szerepelnek a sportprogramok, amely Kiserdei táborban a Duna közelsége miatt a vizes sportokon való részvétel lehetőségével is gazdagodnak. A legnépszerűbbek a kajak, a sárkányhajózás és az evezés. Az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat együttműködésével a gyerekek hétről-hétre megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás és életmód alapjaival. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakembereinek közreműködésével elsajátíthatják a KRESZ és a kerékpáros közlekedés szabályait.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Február 28-án újra lakossági fórumot rendeznek a Közösségi Költségvetés 2024 kapcsán

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztatás áramszünetről

Hírek
Közzétéve:

Patkányészlelés bejelentése