Szúnyoggyérítésre készülünk kedden este a Római parton

Hírek
Közzétéve:

Ezúton értesítjük Óbuda-Békásmegyer lakosait, hogy a Római parton május 28-a kedden, a napnyugta utáni órákban földi úton szúnyoggyérítést végzünk.

Pótnapként 2024. május 29-ét és május 30-át jelöltük ki, ugyanebben az esti időszakban.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére az alábbi intézkedéseket javasoljuk:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok távolítsák el, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli edényeket, vödröket, amelyekben meggyűlhet a víz.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság