Tájékoztatás a Rozgonyi Piroska utcai fasor állapotáról

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A Rozgonyi Piroska utcai fasort kezelő FŐKERT az elmúlt hetekben tájékoztatta a lakosságot, hogy a korábban elvégzett vizsgálataik szerint a fasor több fája balesetveszélyes, és álláspontjuk szerint sürgős beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy a nyári viharok során ne történjen baleset a környéken.

Június 14-én, pénteken egy szakértői vizsgálattal alátámasztottan veszélyessé vált fát a FŐKERT kivágatott. A törzset feldarabolva, bárki számára megtekinthető módon a helyszínen hagyta és tájékoztató táblákat helyezett el rá, hogy az érdeklődők személyesen is meggyőződhessenek a fa állapotáról.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat június 14-én újból levélben fordult a FŐKERT-hez, melyben a beavatkozások ütemtervének és az érintett fák fakopp-vizsgálatának megállapításainak megküldését kértük. Ezeket a dokumentumokat, amint megkapjuk, haladéktalanul közzétesszük.

Tájékoztatjuk a lakosságot arról is, hogy várhatóan a június 24-i héten a FŐKERT gallyazást fog végezni a Rozgonyi Piroska utcai fasorban. Ez a munka azonban a szokásos faápolási teendők része, és nem érinti a vizsgált, veszélyessé vált fákat.

A FŐKERT vizsgálati lapja a bejegyzés végén letölthető.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság