Tájékoztató fórumot tartottunk kerületi civil szervezeteknek a pályázati lehetőségekről

Hírek
Közzétéve:

„Az önkormányzati pályázati rendszer működtetésének komoly hagyománya van, mi a kerületünkben az elmúlt két évben ennek fejlődéséhez azzal tudtunk hozzájárulni, hogy mindig meghatározott, jól körvonalazott célrendszerek mellé álltuk és állunk – mondta dr. Kiss László polgármester megnyitóbeszédében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ közös rendezvényén. – És a jó tapasztalataink is ezt a gyakorlatot igazolják, akár a lokális ügyeket képviselő szervezetek munkáját támogatjuk, akár a konkrét zöldprogramokat karoljuk fel, vagy éppen az óvodáinkban a szülői kezdeményezéseket koordináló alapítványok tevékenységét, hogy csak néhányat említsek a sokféle közös feladatunk közül. Amiben szeretnénk továbblépni, hogy a pályázati folyamatokkal járó adminisztrációt, a lehetőségekhez mérten, az átláthatóság maximális megtartásával, leegyszerűsítsük.”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a helyi civil szektor résztvevőit partnernek tekinti, és értékes munkájukhoz igyekszik minden segítséget megadni. Így az elmúlt évben 110 civil szervezetet 300 millió forinttal támogatott.

Az önkormányzat az anyagi támogatáson túl is igyekszik segítséget nyújtani a kerületi civil szféra számára. Ezért a helyi CIVIL INFO – NEA 2022 elnevezésű fórumot a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központtal összefogva azzal a céllal szervezte meg, hogy a harmadik kerületi civil szervezetek minél részletesebb tájékoztatást kapjanak Óbuda-Békásmegyer támogatási rendszeréről és a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) aktuális pályázatairól.

Az Esernyős rendezvényterében csaknem negyven helyi szervezet képviselői gyűltek össze, hogy meghallgassák szakértő előadóinkat.

Bercsényi Kinga, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat civil referense pályáztatási rendszerünk újdonságairól és tapasztalatiról tartott előadást. Janzsó Ádám, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázati szaktanácsadója pedig a NEA 2022. évi összevont és egyszerűsített pályázatairól beszélt.

Az előadások után a részt vevő szervezetek képviselőinek lehetőségük volt feltenni a kérdéseiket, amelyekre szakértőink válaszoltak, és gyakorlati tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.

Mindenkinek sikeres pályázást kívánunk, és köszönjük a kerületünkért végzett munkájukat!

 

Dr. Kiss László polgármester köszöntötte a harmadik kerületi „CIVIL INFO – NEA 2022” tájékoztató fórum résztvevőit

Csaknem negyven kerületi civil szervezet képviselői vettek részt az előadásokon és az azt követő beszélgetésen

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Madáreleséget kaptak óvodáink

Hírek
Közzétéve:

Tíz új professzort nevezett ki az Óbudai Egyetemre a köztársasági elnök

Hírek
Közzétéve:

120 köbméter homokkal és 12 ezer zsákkal segítjük az árvízi védekezést