Tájfutó verseny Békásmegyeren szeptember 11-én – A tájékozódási futás korosztályokon átívelő hétvégéje

Hírek
Közzétéve:

De mi is az a tájfutás, és kik azok, akik a lakók között cikázva igyekeznek majd a lehető leggyorsabban teljesíteni a számukra kijelölt pályát?

A tájfutás, hivatalos nevén tájékozódási futás egy összetett, szellemi és fizikai erőfeszítést is igénylő sport, amely a természetben, erdőkben, mezőkön alakult ki. Az elmúlt 15 évben a sportág széles körben való megismertetése céljából létrejött egy városokban űzhető forma is, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A sportoló feladata, hogy az induláskor kapott térkép és egy iránytű segítségével a számára korábban ismeretlen pályán – a térképen jelölt ellenőrzőpontokat meghatározott sorrendben érintve –minél rövidebb idő alatt végig érjen.

A tájékozódási futás szlogenje nem véletlenül az, hogy „a családi zöldsport”. Ebben a sportban egyszerre, egymás mellett versenyezhetnek gyerekek, szülők, akár nagyszülők is, mindenki a képességeinek megfelelő pályán. És még futni sem kötelező!

Akinek felkeltette az érdeklődését a sportág, az a tajfutas.hu weboldalon találhat róla bővebb információt.

A TIPO Tájfutó és Környezetvédő Egyesület, a sportág egyik vezető egyesülete a szeptember 11–12-i hétvégén rendezi meg a három városi futamból álló versenyét.

A szombati napon dr. Kiss László polgármester védnökségével a helyszín Békásmegyer lakótelepei, míg vasárnap Szentendre belvárosában futhatnak a versenyzők.

A versenyről részletes információkat ITT érhetnek el.

A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a városi környezet, pláne, ha ismerős, ideális a sportág kipróbálására.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság