Támasztér@csetpont – Ahol a kamaszok vannak a középpontban

Hírek
Közzétéve:

A kamaszkor változásokkal teli, ellentmondásos időszaka sokszor nehezen megélhető mérföldkő. Hatványozottan igaz ez a pandémia okozta változásokra – ebben az időszakban az amúgy is érzékeny serdülők gyakorlatilag addigi életük minden lelki kapaszkodóját elveszítették. Hosszú időre megszűnt az életüket keretek között tartó iskolába járás, a feszültséget levezetni hivatott sportolási lehetőségek beszűkültek, elmaradtak az önfeledt kikapcsolódást jelentő bulik, koncertek.

A Kamasztér Alapítvány ebben a nehéz helyzetben nyújt segítséget a harmadik kerületi fiataloknak.

Az alapítvány jelmondata: Nálunk a kamaszok vannak a középpontban! Több mint 10 éve foglalkoznak a korosztállyal, programjaik, projektjeik fő célja, hogy segítsenek a fiataloknak minél jobban megismerni önmagukat, megtalálni saját útjukat, kibontakoztatni és fejleszteni a bennük rejlő tehetséget.

Felismerve a koronavírus-járvány kamaszokra gyakorolt negatív hatását, Támasztér @csetpont néven indítottak olyan beszélgetős programot, amelyben a gyerekek csetelhetnek a problémáikról, nehézségeikről, dilemmáikról, feltehetik kérdéseiket hozzáértő segítőiknek. Mindezt természetesen anonim módon. A beszélgetéseket a Kamasztér Alapítvány önkéntesei üzemeltetik a Facebookon hétköznap délutánonként 14 és 18 óra között.

 

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hisz abban, hogy a fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek a következő időszakban még fontosabb szerepe lesz abban, hogy kompenzálják az elmúlt egy év kimaradt életeseményeit, közösségi akcióit. Az önkormányzat ebben lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni e szervezeteket. Fontos, hogy tudjuk: számítunk egymásnak!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság