Ingyen ECDL Base bizonyítvány a kerületi diákoknak

Hírek
Közzétéve:

Ennek keretében a tanulni vágyó, plusz terhet vállaló diákok számára az Önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja az ECDL Base vizsgakártyát, amely egyébként 4 500 forintba kerülne. Fontos kitétel azonban, hogy a tanulóknak szüleik támogatásával vállalniuk kell: iskolai tanulmányaik ideje alatt (általában két év alatt, a 7-8. osztályos korukban) négy sikeres vizsgát tesznek, és megszerzik a nemzetközi ECDL Base, régi nevén ECDL Start bizonyítványt.

A program adminisztrációját, valamint a vizsgáztatást az előző tanévekhez hasonlóan a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény (KSZKI), úgy is, mint 310. számú akkreditált ECDL vizsgaközpont bonyolítja le.

A négy vizsgamodul a számítógép-használat legfontosabb területeit fedi le: számítógépes alapismeretek (operációs rendszerek, adatkezelés, vírusvédelem, stb.), online alapismeretek (Internet használat, elektronikus lelevelezés, adatvédelem), szövegszerkesztés, bemutató (prezentáció) készítés. A tanulók felkészítése a programhoz csatlakozott iskolákban történik, de gyakorlás, vagy próbavizsga céljából a tanulók rendszeresen megfordulnak a KSZKI oktatótermeiben. A gondos felkészítés, valamint a pedagógusok és a vizsgaközpont jó együttműködésének köszönhetően a vizsgák közel 85%-a első próbálkozásra sikeres, és csak az elmúlt tanévben 255 tanuló szerezte meg az előírt végzettséget. A középiskolákban továbbtanuló diákok előnyös helyzetben kezdik meg tanulmányaikat, hiszen már rendelkeznek azokkal az elvárt ismeretekkel, amit tanulótársaiknak még meg kell szerezniük.

A program sikerét az is bizonyítja, hogy továbbra is nagy a szülők és tanulók érdeklődése a felkészítő tanfolyamok, szakkörök iránt, több iskolában 20-30 tanuló jelezte már, hogy szeretne ECDL vizsgákat tenni.

Az iskolai felkészítésből valamilyen okból kimaradó tanulóknak felkészítést szervez a vizsgaközpont jelképes térítés ellenében. Ugyancsak lehetőséget biztosít további ECDL modulok elsajátítására (táblázatkezelés, képszerkesztés, weboldalkészítés), illetve vizsgák letételére. 7 sikeres vizsga megszerzésével már teljes ECDL Standard bizonyítvány szerezhető.

Az ECDL-ről az www.ecdl.hu weblapon, a kerületi ECDL programról és tanfolyamainkról pedig a www.kszki.hu lap „IT Oktatás – ECDL – Tanfolyamok” oldalán, illetve a www.facebook.com/kszkiecdl bejegyzésénél találnak további információt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság