„Tápláltad tovább bennem az erőt, Szeretni az embert és küzdeni” – Június 2-án a pedagógusokat köszöntjük!

Hírek
Közzétéve:

Minden évben felemelő pillanat, amikor a pedagógusokat köszönthetjük. Az ünnep perceit azonban beárnyékolja, hogy napról napra szembesülünk azzal, mily nehézségekkel küzd a magyar pedagógustársadalom. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kitart vállalása mellett: a fenntartásunkban működő gyermekintézmények dolgozóit minden lehető módon támogatjuk.

„Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.
Tápláltad tovább bennem az erőt,
Szeretni az embert és küzdeni
S hűn állni meg Isten s ember előtt.”

Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba, részlet

Ma, a pedagógusnapon szeretettel és őszinte megbecsüléssel gondolunk valamennyi tanárra, tanítóra, óvodapedagógusra, gyógypedagógusra és minden nevelő-oktató munkát végző szakemberre. Meleg szívvel idézzük fel egykori vagy éppen jelenlegi pedagógusaink igyekezetét, amelyet értünk tettek, és tesznek ma is gyermekeink jövőjéért.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat törekszik kiállni a pedagógusokért, és megbecsülését támogatással is kifejezni: az önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső bérét megtérítettük. Valamint a korábban az általunk bevezetett óvodai dolgozók havi 20 ezer forintos pótlékát 30 ezer forintra növeltük, és elindítottuk az Óbudai Hűségprogramot.

És ebben az esztendőben is a jeles nap alkalmából, ezúttal június 4-én, ünnepséget rendezünk, amelyen – hagyományainkhoz híven – rangos elismeréseket adunk át a kerület megbecsült pedagógusainak. A díjak, dicséretek mellett idén először jubileumi diplomákat is átadunk a kerületben élő pedagógusoknak.

Pedagógusnap alkalmából szeretettel és hálával köszöntünk minden magyar pedagógust!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság