Tegyen javaslatot a Bem József Díj várományosára

Hírek
Közzétéve:

November 30-ig tehető indítvány arra a személyre, aki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködést, illetve a lengyel-magyar kapcsolatok elmélyítését elősegítette.

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete és Varsó Bemowo kerületének Képviselő-testülete 2010-ben közösen alapította meg a Bem József Díjat, mely Díj odaítélését és átadását rendelet szabályozza.

„A Díj adományozható annak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő természetes személynek, jogi személynek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságnak, aki (amely) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködés elmélyítéséhez, fejlesztéséhez kimagasló teljesítményével hozzájárult, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok és barátság elmélyítése érdekében kiemelkedő munkát végzett.”

Az elismerést lengyel részről is átadják. Magyar részről a díjat márciusban Engelmayer Ákos vehette át, aki a magyarországi rendszerváltozás utáni első varsói magyar nagykövete volt,  és aki jelenleg a Lengyelországi Magyarok Egyesületének elnöke, számos lengyelekkel kapcsolatos film szerzője, társszerzője, tanulmányok és cikkek írója. Lengyel részről az elismerést a varó-bemowoi polgármester, Urszula Kierzkowska adta át Konrad Sutarskinak, aki író, költő, de műfordítói munkái révén nemrég József Attila Díjban részesült.

A felhívás részletei, illetve az indítvány formanyomtatványa letölthető INNEN.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság