Téli zenei örömök az Óbudai Társaskörben

Hírek
Közzétéve:

társaskör-525x347A napról napra hűvösebbre forduló idő jelzi: a tél közeleg. Havas tájképek, sült alma illata és forralt bor zamata mellé ajánl zenei csemegéket az Óbudai Társaskör, amelyek az ünnepi estek sorába illenek.

A most 100 éves Benjamin Britten életművéből választott kompozíciókat a Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) és az Óbudai Kamarakórus (vezényel: Erdős Ákos). A műsorban hallható többek között a kamarazenekarra íródott Simple Symphony, valamint részletek hangzanak el a Karácsonyi énekek ciklusból is. Igazi zenei élvezetre kíséri el a hallgatóságot a darabok ismertetésével Erdős Ákos műsorvezető. (2013. december 4., szerda 19 óra)

Darvas Ferenc – bár a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző és zongorista Budapesten – a téli hónapokban ismét eljön az Óbudai Társaskörbe, lehet megint köré ülni, hallgatni régi dallamokat, slágereket, történeteket, és lehet vele énekelni a (2013. december 6., péntek 19 óra)

Közkívánatra az idei évadban három bált is rendez a Társaskör – ezek közül az első a gesztenye bál – melyeken hagyományaikhoz híven a tánczenét a Budapest Ragtime Band szolgáltatja.

image

A kávézóban gesztenyés finomságok és forró grog várja a vendégeket (2013. december 7., szombat 20 – 24 óráig)

A magyar népi hagyomány számos olyan dallamot őrzött meg, amelyik hallgatóját megnyugtatta, magába fordulásra alkalmassá tette. Népzenénk különös rétege ez, a meditációt elősegítő dallamok világa, melyek a különleges pillanatokban a magasba emelik az emberi lelket. A Muzsikás Együttes hangversenyén ezekből a dallamokból hallunk, amely különösképpen érvényesül az adventi hangulatban, az esti órákban. Vendég: Petrás Mária. (2013. december 8., vasárnap 19 óra)

A Magyar Reneszánsz Együttes, melynek tagjai Kállay Gábor, Szabó Zsolt, Győri István és Mandel Róbert (művészeti vezető), akár napjaink “régizenei supergroup”-ja is lehetne, hiszen tagjai külön-külön mind igen népszerű együttesek vezetői évtizedek óta. A Musica Profana, a Tercina, az Ex Canto és a Camerata Hungarica, valamint a Mandel Quartet tapasztalata, ötletei és tudása egyesül a 16 – 17. századi európai gyűjteményekből összeállított műsorukban. (2013. december 9., hétfő 19 óra)

Verdi és Wagner bicentenáriuma alkalmából Balog József zongoraestjén Liszt átiratok csendülnek fel Chopin, Schumann, Verdi  és Wagner műveiből, valamint Liszt zongoradarabok szólalnak meg. (2013. december 12., csütörtök 19 óra)

Jingle Bells című műsorával a tavalyi telt házas koncert után ismét az Óbudai Társaskörben zenél a lendületes műsorairól híres Chameleon Jazz Band. Saját hangszerelésű ismert melódiákkal idézik meg az amerikai karácsonyok hangulatát. (2013. december 14., szombat 19 óra)

A Társaskör karácsonyfáján csillognak a díszek, kigyúlnak a fények. A zenész Várnagy család meghitt estét varázsol – csakúgy, mint otthon – ünnepi muzsikával, ünnepi gondolatokkal. Az est végén mindenkit szeretettel várunk egy csésze teára, vagy egy pohár forralt borra. Czettner Vera – hegedű, Várnagy Mihály – brácsa, Simkó-Várnagy Mihály – gordonka, háziasszony-műsorvezető: Simkó-Várnagy Judit (2013. december 16., hétfő 19 óra)

Immár ötödik éve, hogy pezsgős Újévi koncertünk keretében a Berki Sándor vezette Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral kívánunk minden kedves vendégünknek boldog új évet. (2014. január 5., vasárnap 11 óra)

További információ: www.obudaitarsaskor.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság