„Telt házzal működünk” – A Jó Pásztor Anyaotthonnak is gyűjtünk advent idején

Hírek
Közzétéve:

A nehéz helyzetben lévő, sérülékenyebb csoportok tagjait különösen nagy, olykor az erejüket meghaladó próbatételek elé állította az elmúlt év.

Idei adománygyűjtő akciónkban mások mellett a harmadik kerületi Jó Pásztor Anyaotthon számára is gyűjtünk (pénzadományokat, több helyszínen).

Az otthont működtető Jó Pásztor Nővérek Kongregációja az idei Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjasunk, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az elismerést minden évben olyan intézményeknek adományozza, amelyeknek tagjai a kerület hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához kimagasló teljesítményükkel hozzájárulnak.

Déri-Popper Andreát, a Jó Pásztor Anyaotthon intézményvezetőjét arról kérdeztük, hogy a világjárvány hogyan befolyásolta, nehezítette az otthon és az ott élő családok életét.

„Több fronton is meg kellett, meg kell küzdenünk nehézségekkel. Az ellátott családjainkban édesanyák veszítették el a munkahelyüket. Ez különösen azokat érintette, akik a nehéz helyzetbe került ágazatokban dolgoztak, mindenekelőtt a vendéglátóiparban és az idegenforgalomban –mondja az otthon vezetője, aki két telephelyen működő, összesen nyolcvan férőhelyes intézményért felel. – 28 édesanyát és a családjukat, elsősorban a gyermekeiket tudjuk egyszerre elhelyezni, és kevés kivételtől eltekintve telt házzal működünk. Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek a családjukban maradhassanak. A megoldandó feladatokat tovább gyarapította a rendszeres fertőtlenítés, a folyamatos tesztelés és a maszkviselés megoldása. Természetesen mindez pluszköltségeket jelent.”

A családok átlagosan három-négy hónapot töltenek az anyaotthonban. Ez azonban csak statisztika, hiszen van olyan édesanya, aki a törvény által megengedett maximális másfél évet tölti itt, de olyan is akad, aki két hét után távozik.

„Rendszerint többféle ok és hosszú folyamat áll annak a helyzetnek a hátterében, amely hozzánk vezet” – magyarázza Déri-Popper Andrea.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2021-es adománygyűjtő akciójában a felajánlásokat célzottan gyűjtjük közösségek számára, december 17-ig. A pénzadományokat a Jó Pásztor Anyaotthon számára gyűjtjük.

A pénzadomány gyűjtésének módja:

  • Az Advent Óbudán 2021 rendezvényeinek helyszínein kihelyezett pénzgyűjtő urnákba november 26-tól (Fő tér, Békásmegyeri piac, Óbudai Kulturális Központ és házai).

Az urnákat esténként zárt helyre téve helyezzük biztonságba.

  • Ha az adományozni kívánt összeget elutalná:

Kedvezményezett: Jó Pásztor Nővérek Kongregációja

OTP Bank Nyrt. 11703006 – 20031206

A közlemény rovatba kérjük beírni: Advent.

Tárgyi adományokat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ és az Oltalom Karitatív Egyesület számára gyűjtünk.

Köszönjük, ha Ön is csatlakozik hozzánk. Hamarosan bemutatjuk a gyermekvédelmi központ és az Oltalom munkáját is.

Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, hogyan alakul az adományok mennyisége, további sorsa.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság