Térfigyelő kamerákat telepítettünk – A Közösségi Költségvetés 2020 megvalósult fejlesztése a biztonságunk érdekében

Hírek
Közzétéve:

Közösségi Költségvetés 2020 projektünkben – akárcsak az idei esztendőben – a javaslattételi szakasz után szavazással döntött arról a kerület lakossága, hogy az egyes körzetekben melyik fejlesztés járulhatna leginkább hozzá, hogy a környezetünk még élhetőbb, biztonságosabb, szebb legyen.

A 9. körzetben (Békásmegyer – nyugat, Ófalu, József-hegy, Pusztadomb és Ezüsthegy területeit öleli fel) térfigyelőkamera-rendszer fejlesztése mellett döntöttek az itt élők. Így három helyszínen: a Jendrassik György utca 1. szám, a Margitliget utca 3. szám és a Zemplén Győző utca 1. szám előtt szereltünk fel új kamerákat, az ott élők és az arra közlekedők biztonsága érdekében.

A Jendrassik utcában korábban nem működött térfigyelő rendszer. Az új kamerával a parkolót, három lépcsőház bejáratát, a közeli két sportpályát, illetve az úttesten elhaladó gépjármű- és gyalogos forgalmat tudjuk folyamatosan megfigyelni.

A Margitliget utcai kamera az eddig térfigyelők által le nem fedett hátsó parkolót, illetve az épületek közötti közutakat és sétányokat egyaránt látni fogja.

A Zemplén utcában eddig nem működött térfigyelő kamera. Az újonnan telepített készülékkel a parkolót, az átmenő forgalmat és a játszóteret tudjuk a nap 24 órájában monitorozni.

Autólopás, erőszakos bűncselekmény, parkolási jogsértés…  folytathatnánk az esetek sorát, amelyeket a harmadik kerületi térfigyelő rendszer felvételeinek segítségével tártak fel már korábban is a rendőrök és a közterület-felügyelők. Az új helyszínekre telepített kamerák ennek a térfigyelő központnak a részeként fognak működni, és a többi készülék mellett folyamatosan vigyázni a biztonságunkat.

A térfigyelő központok többféle feladatot is ellátnak: amellett, hogy segítségükkel megfigyelhető, rögzíthető, hogy pontosan mi történik, jelenlétük a bűnmegelőzésében is fontos szerephez jut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság