Térítésmentes alkotótáborba várjuk a kerületi gyermekeket ‒ Június 10. a kézművesség világnapja

Hírek
Közzétéve:

A kézművesség világnapján a hagyományos technikákat és mesterségeket ünnepeljük. Ez alkalmat ad arra is, a népszerűsítése és a termékek értékének elismerése mellett, számba vegyük, a kerületben hogyan kapcsolódhatunk be ingyenes kézműves programokba.

A kézművesség igazi értékteremtő emberi tevékenység, hiszen tetszetős és egyedi termékei minket szolgálnak, és maga az alkotó is gazdagodik lélekben az anyag megmunkálása során.

Gazdasági és társadalmi értékteremtő is

A kézművességnek azonban nemcsak kulturális és művészeti jelentősége van, hanem gazdasági és társadalmi hatása is. A kézművesek és munkájuk hozzájárulnak a gazdasági gyarapodáshoz, a helyi közösségek erősítéséhez és műveltségünk örökségének megőrzéséhez.

És természetesen a kézművesség nekünk, műkedvelő próbálkozóknak is sokat ad. Hiszen lehetőséget kapunk általa többek között a kreativitásunk kifejezésére, a találkozásra természetes anyagokkal, a munka és alkotás sikerélményének megélésére.

Ingyenes kerületi kézműves foglalkozások

A kézművesség mindezek mellett közösséget is teremhet, az alkotó, egymás munkájára figyelő, az azt megbecsülő emberek közösségét. Így kerületünkben is nagy örömmel szervezünk folyamatosan térítésmentesen ilyen alkalmakat.

Alkotótáborba várja a harmadik kerületi gyermekeket az idei vakáció idején is az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ. Addig is, amíg a táboraink elkezdődnek, a szintén ingyenes kézműves foglalkozásokba kapcsolódhatnak be a nyári szünetet váró diákok.

Rehabilitációs központunk műhelyeiben kincsek születnek

Arra szintén igen büszkék vagyunk, hogy az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központunk ellátottjai fejlesztő foglalkoztatás keretében, szövödéjükben, kerámia- és barkácsműhelyükben készítik azokat a termékeket, amelyeket a különböző vásárokon és programokon ‒ köztük az Advent Óbudán rendezvényeinken ‒ árusítanak.

Ezen kívül különböző kerületi akciókban is részt vesznek, például szintén az intézmény barkácsműhelyében készültek azok a madáretetők, amelyeket az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat biztosított térítésmentesen a kerületi lakosok számára.

Helyi kézművesség, hagyományos technikák

Rehabilitációs központunk ellátottjai sokféle művészeti tevékenységbe, köztük kézműves foglalkozásba is, bekapcsolódhatnak. Megélve az alkotás örömét, az egymáshoz való kapcsolódást, új ismeretek megszerzését, sikerélmények megtapasztalását, és ahogyan a foglalkoztatás során, itt is övék lehet a mindannyiunk számára létfontosságú érzés: képesek vagyunk értéket teremteni!

Mindez ösztönözzön minket arra, hogy fedezzük fel a kézművesség világát és támogassuk a helyi tevékenységeiket és vállalkozásaikat. Vásároljunk helyi kézműves termékeket, kóstoljunk bele egy-egy hagyományos technika elsajátításába.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság