Térítésmentesen igényelhetnek környezetkímélő útszóró anyagot

Aktuális Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem mellett, 2023. évben ismételten térítésmentesen tervezünk a közterületek síkosságmentesítése céljából környezetkímélő anyagot biztosítani.

Ezért előzetes igényfelmérést végzünk.

A jégmentesítő anyagok úgy működnek, hogy a vízzel (jéggel, illetve hóval) oldatot képeznek, amely oldatnak alacsonyabb a fagyáspontja, mint a víznek, így az új oldat fagyáspontjáig folyékony halmazállapotú marad. A leggyakrabban használt útszóró só (NaCl) által képzett oldat például –7 fok körül már elkezd megfagyni, míg a kalcium-klorid 30%-os oldat még –42 foknál is folyékony állapotban marad.

A kalcium-klorid gyorsabban, többet és alacsonyabb hőmérsékleten képes megolvasztani a hóból és a jégből, mint más anyagok, környezetbarát, és nem károsítja a növényzetet, mint a hagyományos útszóró só.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tervezi 2023. év elején (január-február hónapban) kalcium-klorid (CaCl2) granulátum biztosítását térítésmentesen társasházak (10 kg/150-200 m² területre) részére kizárólag közterületre való síkosságmentesítés céljából.

Amennyiben az Ön által képviselt társasház élni kíván a lehetőséggel, kérem, hogy a térítésmentes útszóró anyag igénylését az elérhetőségei megadásával a forum@obuda.hu e-mail-címre juttassa el 2022. december 19-ig, az igények felmérése céljából.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság