Tessék választani: félidejéhez ért a 2023-as Közösségi Költségvetés szavazása

Hírek Aktuális ügyek Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óvodai udvarfelújítás? Kutyafuttató kialakítása? Zöldterület-fejlesztés? Fedett biciklitároló kiépítése? A felsorolt projektekre (és még sok más izgalmas javaslatra) lehet szavazni az idei Közösségi Költségvetés keretein belül. A szavazás május 1 és június 1 között tart. Voksoljanak Önök is! 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat három évvel ezelőtt indította útjára a Közösségi Költségvetés programját, azzal a nem titkolt céllal, hogy serkentse a kerület lakóinak aktivitását és „önrendelkezési kedvét”: a program keretein belül nem csupán a javaslatok származnak a civilektől, de a végső döntés is az ő kezükben van a fejlesztések sorsát illetően.

A projekt első fázisában az itt élők ötleteit, javaslatait gyűjtöttük össze, ezek feldolgozását, rendszerezését követően egy szakmai team vizsgálta a megvalósíthatóság kérdéseit, az ekképpen kialakult szűkített listára pedig május elseje óta érkeznek folyamatosan a szavazatok.

2023-ban minden korábbinál nagyobb a tét, hiszen a szavazásban részt vevők 10 körzetben, egyenként 10 millió, összesen tehát 100 millió forintnyi fejlesztés sorsáról dönthetnek.

A szavazás kezdete óta eltelt időszak azt igazolja, kerületünk lakói határozottan szeretnének befolyással lenni a környezetükre, hiszen mind az online, mind a papíralapon – az Óbuda újságban megjelent, illetve a szavazóládák mellett megtalálható szavazólapokon leadott – voksok száma igen magas. Aki még nem döntött, az sincs elkésve, június 1-ig várjuk a további szavazatokat!

 

A szavazás menete:

Szavazni május 1. és június 1. között van lehetőség.

A szavazataikat ebben az évben is leadhatják online és papíralapon is.

Online az obuda.hu/kozossegikoltsegvetes oldalon.

Papíron a kerületszerte kihelyezett szavazóládákban:

  • az Esernyős kávézóban,
  • Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodájában,
  • az ÓSZSZI idősklubjaiban,
  • az óbudai óvodákban,
  • óbudai bölcsődékben.

Postai úton is várjuk szavazataikat.

Levélcím: Polgármesteri Hivatal, 1033 Budapest, Fő tér 3. A borítékra, kérjük, írják rá: Közösségi Költségvetés 2023.

 

Köszönjük, hogy idén is együtt döntünk arról, hol és hogyan legyen Óbuda-Békásmegyer szebb, élhetőbb, fenntarthatóbb!

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság