Testvériskolai csereprogramok kialakításáról is megállapodtunk Büyükcekmece testvérvárosunkkal

Hírek
Közzétéve:

2023. február harmadikán vendégül láttuk török testvérvárosunk, Büyükcekmece önkormányzatának delegációját. Az egyeztetésen a két polgármester, dr. Kiss László és dr. Hasan Akgün többek között megállapodott testvériskolai csereprogramokról és közös kulturális vetélkedők, sportcsereprogramok szervezéséről.

Munkatársaink már egyeztettek a Büyükcekmecei Kulturális Fesztiválon való magyar részvételről, ahol a harmadik kerületi kézműves mesterek is lehetőséget kapnak a fesztiválon való bemutatkozásra. Továbbá Büyükcekmece 2023. október 29-én lesz 100 éves, ez alkalomból rendezett programjaikon is szorgalmazni fogják magyarok részvételét.

A két településen élő, tanuló gyerekek számára közös kulturális vetélkedő és sportcsereprogramok szervezésében is megegyeztek a felek, ezzel is erősítve a testvérvárosi kapcsolatot, valamint testvériskolai csereprogramok szervezéséről és általános iskolák kapcsolatfelvételéről is megállapodtak. Az óvodásoknak pedig rajzversenyt rendezünk „Városom a vízparton” témakörben. A díjnyertes alkotásokat mindkét helyen kiállítják, valamint a „legaranyosabbakból” képeslap is készül.

A Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium igazgatója, Berczelédi Zsolt  is részt vett a találkozón, mivel a testvérvárosok megállapodása értelmében felveheti a kapcsolatot egy büyükcekmecei középiskolával csereprogram indítása céljából.

A két önkormányzat munkatársai felvették egymással a kapcsolatot közös Európai Uniós pályázatok benyújtásának érdekében is.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság