Testvérvárosi kapcsolatápolás Varsó Bemowo kerületében

Hírek
Közzétéve:

Bemowo1

Michał Grodzki,Varsó Bemowo kerületének polgármestere meghívására egy napos látogatásra Lengyelországba látogatott a Bús Balázs polgármester vezette óbudai delegáció.

A meghívás alapját az 1999-ben aláírt testvérvárosi szerződés, és az abban foglalt együttműködés deklarálása teremtette meg. Ennek szellemében a bemowoi Polgármesteri Hivatal falán emléktáblát avatott fel a két polgármester.

A táblán Krúdy Gyulától származó idézet olvasható: „Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.”

A Bús Balázs polgármester által vezetett küldöttség tagja volt Borbély Rita önkormányzati főtanácsadó, Békefi Anna, az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont ügyvezetője, továbbá Gallai Máté, a Boldog Salamon Kör elnöke. A résztvevők magánemberként fejet hajtottak id. Antal József varsói emléktáblája előtt  és meglátogatták a lengyel mártír pap Jerzy Popieluszko emlékmúzeumát is. Óbudán szeptember 11-én avatják a Kövi szűz Mária templom szomszédságában a lengyel mártír pap emlékhelyét.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság