Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer 2023 – Átadtuk idei pályázatunk díjait

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

„Évről évre egyre több pályázónkat köszönthetem, örülök, hogy a Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer ügye mellett már régebb óta kitartó lakótársaink mellett, újabb közösségek csatlakoznak hozzánk – mondta Burján Ferenc, a klíma- és környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester a Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer pályázat díjátadó ünnepségén. – A Klímabarát Települések Szövetségének pályázatán a budapesti kerületek közül önkormányzatunk lett az első, törekvéseinket klímabarát díjjal jutalmazták. Ez a közös siker az Önök munkája nélkül nem lehetne a miénk, hiszen a szerteágazó fenntarthatósági feladataink között a kerület zöldítése fontos hivatásunk.”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a fenntartható fejlődés elkötelezett híveként nagy figyelmet fordít a zöld közterületeink gondozására, fejlesztésére, virágosítására. És ennek érdekében írja ki minden évben a Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer pályázatát, amelynek célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat a lakóközösségeket és magánszemélyeket, akik fontosnak tartják: a környezet, ahol élnek, rendezett és szép legyen.

Az idei felhívásunkra 38 pályázat érkezett. 2023-ban Sándorné Verebélyi Ágnes és Lép Barnáné pályázata lett az első helyezet, akik a Hollós Korvin Lajos u. 13. szám alatti kerttel nyerték el az elismerést.

A második helyet Losonczi Zsolt Balázs érte el a Huszti út 21. szám alatt található kerttel.

A verseny harmadik helyezettje Takó Ferencné lett a Kaszásdűlő utca 7. szám alatti kerttel.

Mészáros István a negyedik helyezettnek járó díjat nyerte el a Lajos utca 113-121. szám alatti kerttel.

Különdíjban részesült Migálkó Jánosné, aki a Juhász Gyula utca 15. szám alatti kerttel nevezett be.

Elismerő oklevelet kapott Konczné Juhász Andrea, Czifra Enikő és Metz Eleonóra, akik a Kórház utca 7. szám alatti kerttel neveztek be.

Köszönjük minden pályázónak a részvételt és, hogy virágos kertjükkel hozzájárulnak kerületünk szépüléséhez, fejlődéséhez! Gratulálunk a díjazottaknak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság