Tisztább, szebb, vigyázzunk rá! – Őszi szemétszedési akciót tartottunk a Római-parton

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az idei, valószínűleg az utolsó nyárutót idéző verőfényes napon szemétszedési akcióra vártunk mindenkit, akinek fontos a Római-part tisztasága. Köszönjük, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásunkat, és velük tartottak közösségi takarításunkon a Római-parton.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat A Mi Rómaink Egyesület vezetésével és civil szervezetek közreműködésével ismét szemétszedési akciót hirdetett szombatra. Ezúttal a Rozgonyi Piroska utca – Kalászi út – Losonc utca – Szent János utca bekötőutakat és az általuk határolt partszakaszt tisztítottuk meg együtt a Rómain.

Példamutatással a környezettudatosságért

Az immár hagyománynak számító akció résztvevőivel, ahogyan a korábbi alkalmakkor, az Óbuda-Pénzügyőr SE Sporttelepen találkoztunk. Hogy kulacsainkat megtöltsük frissen készült teával, átvegyük a szükséges eszközöket és csapatokat alkossunk, felosztva a területet: ki merre induljon a parton.

A vállalkozó kedvű szemétszedőket Béres András, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, A Mi Rómaink elnöke köszöntötte. Mint mondta, a tisztább, rendezettebb Római-part mellett, az ilyen akcióknak az szintén hozadéka, hogy példamutatásunkkal, azzal, hogy civilek és a polgármesteri hivatal munkatársai szabadidőnkben, családtagjainkat is bevonva, önkéntesként részt vállalunk a part gondozásában, másokat is arra ösztönzünk, vigyázzanak környezetünkre.

Civilek és az önkormányzat együtt a tisztább partért

A munkában kellemesen elfáradó résztvevőket a sporttelepen finom, bográcsban főtt ebéd várta, amelyet a ragyogó napsütésben a szabadban költhettünk el. Mindenkinek köszönjük, aki csatlakozott hozzánk, hogy együtt tegyünk a Római-part tisztaságáért!

A szemétszedéshez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat gondoskodott. A szemétszedési akció A Mi Rómaink szervezésében valósult meg, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával, illetve a következő civil szervezetek közreműködésével: Civilek Óbudáért Egyesület, Civilek a Római-partért Egyesület, Fák a Rómain, Tiszta Dunáért Egyesület, Római Sportegyesület, Civilek a fövenyért, Design Workshop a Rómaiért.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság