Tisztítsuk meg a világot! – Szeptember 16. a szemétszedés világnapja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A közösségi szemétszedés mozgalmának elindítása Ian Kiernan ausztrál vitorlázó nevéhez fűződik. A sportoló az 1986-os világ körüli vitorlásversenyen látva a tengerek szennyezettségét, elhatározta, hogy megpróbál tenni ez ellen, így született meg a Tisztítsuk meg a világot! kampány.

A szemétszedés világnapján – minden évben szeptember harmadik szombatján – a Föld számos országban nagyszabású szemétgyűjtési akciókat szerveznek a lakóhelyek és a természet rendbetételére, hogy megóvják környezetüket a hulladékszennyezéstől.

Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren kiemelten fontosnak tarjuk ezeket a célokat, ezért rendszeresen és folyamatosan tartunk közösségi szemétszedési és takarítási akciókat. Így például minden évszakban – legközelebb októberben – együtt tesszük szebbé, tisztábbá a Római-partot önkormányzatunk és számos civil szervezet szervezésében.

Mindeközben továbbra is jelentős anyagi terhet ró önkormányzatunkra a nagy mennyiségű illegálisan lerakott hulladék felszámolása. Városüzemeltetésünk munkatársai legutóbb a Szent Margit Kórház feletti erdős területen végeztek mentesítést.

Vigyázzunk közös értékeinkre, vigyázzunk környezetünkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság