Tíz éve ingyen reggelizhetnek a rászoruló gyermekek Óbuda-Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Magyarországon ma a szociális problémák körében az egyik legsúlyosabb a szegénység, amely sajnos a gyermekeket is egyre jobban érinti. Sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz (napi 2.000 kalória, zöldség, gyümölcs, hús és tejtermékek). Óbuda-Békásmegyeren is vannak olyan gyermekek, akik éhesen, korgó gyomorral indulnak iskolába.

A kerületben hagyománya van a kicsik reggeliztetésének: 2009-ben az óbudai szalézi szerzetesek kezdték a Kiscelli utca 79. szám alatt, a tevékenységüket később vacsoráztatásként folytatták, majd az Összefogás Óbudáért Egyesület 2013-ban indította „rászoruló gyermekek reggeliztetése” elnevezésű programját. 2018-ban két helyszínen, a Békásmegyeri Közösségi Házban és a Kaszásdűlői Kulturális Központban (2018. szeptemberétől a Jövőbarát Egyesület Pethe Ferenc téri helyiségében) összesen naponta kb. 100-110 gyermek részére biztosították a térítésmentes étkezés lehetőségét.

A reggeliztetés tanítási napokon zajlik reggel 6:00 és 7:30 óra között, a szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges a rászorultság igazolása.
Az egyesület önkéntesei sok szeretettel, bőséges és finom reggelivel (szendviccsel, teával, kakaóval, müzlivel, virslivel és némi zöldséggel), valamint tízórai csomaggal (péksütemény és tejtermék) várják azokat a gyermekeket, akik éhesen indulnak iskolába.

A program fő támogatói: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Budapest Főváros Önkormányzata.

Bár a családpolitikai intézkedéseknek köszönhetően az utóbbi időben csökkent a szolgáltatást igénybe vevők száma, 2019-ben is folytatni kívánják a szervezet legfontosabb programját.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság