Több intézményünk csatlakozik a gyűjtéshez, dr. Kiss László polgármester is vitt adományt

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere ma délelőtt az Óbudai Meseerdő Óvoda Váradi utcai telephelyén járt, ahol többdoboznyi adományt helyezett el, amelyet a saját költségén vásárolt.

Az óvodavezetőtől, Halasi Erikától megtudtuk: az időszűke ellenére is pillanatok alatt megszervezték a gyűjtést Porkolábné Cserfalvi Anikó gyógypedagógiai asszisztenssel, az egyes épületekben az adományok leadása folyamatos és a járványügyi előírásokat betartva történik. Óriási az érdeklődés, mondta, rengetegen igyekeznek segíteni, sokan írtak vagy telefonáltak nekik. A Semmelweis Egyetem munkatársaival, akik majd a szállítást végzik, folyamatosan egyeztetnek.

FONTOS VÁLTOZÁS, emeli ki, hogy az eredetileg közzétett listából az alábbiakra lenne a legnagyobb szükség:

  • takarók
  • tartós élelmiszerek – főleg konzervek, bébiételek és tápszerek, vitaminok
  • gyógyszerek – vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, sebtapaszok
  • tisztálkodási szerek, intimbetétek, tamponok
  • cumik, cumisüvegek
  • pelenkák

Dr. Kiss László polgármester, aki maga is több doboz higiéniai termékkel, papíráruval érkezett a Váradi utcai óvodába, tudott néhány szót váltani az intézmény egyik fiatal kárpátaljai munkatársával is, akit biztosított arról: a harmadik kerületi önkormányzat minden segítséget megad.

A polgármester megköszönte az óvoda munkatársainak, az akció kezdeményezőinek a gyorsaságot, mint mondta: nagyon büszke rá, hogy a harmadik kerületi óvodai dolgozók ennyire hamar megszervezték az adománygyűjtést, és hogy ilyen odaadóan segítenek a bajbajutottakon. „Óbuda-Békásmegyer, ahogy a koronavírus-járvány vagy az adventi adományok gyűjtésének idején, most is összefog, és támogatja a rászorulókat. Köszönöm mindenkinek, aki segíti a háború elől menekülőket. Nagyon sok az érkezők között a kisgyermek és az édesanya, az ő támogatásuk közös felelősségünk, kiemelt feladatunk. Jó érzés, hogy az óbudai óvodákra számíthatunk.”

Dr. Kiss László folyamatosan egyeztet Szavcsuk Irinával, Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesével is.

További, harmadik kerületi csatlakozó intézményeinkről még a mai nap folyamán közzéteszünk egy pontos listát minden szükséges adattal, információval.

Köszönjük, ha adományával Ön is segíti az Ukrajnából hozzánk érkező családokat, gyermekeket.

Ahogy korábban az óvoda dolgozói írták:

Adományaikat március 4-ig kérjük az óvodában kijelölt gyűjtőpontokra leadni.
A szállítást a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara szervezi.

Összekötő: Porkolábné Cserfalvi Anikó (Meggyfa utcai épület)
Tel.: 06-50-104-8231

 

Óbudai Meseerdő Óvoda

Szél u. 23–25.

Váradi u. 9–11.

Kerék u. 12–14.

Meggyfa u 14.

Minden hétköznap reggel 8 és délután 4 óra között várják az adományokat.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság