Több mint fél egyenlítőnyit futottak a résztvevők a Futókörök Napján

Hírek
Közzétéve:

A szervezők a Futókörök Napját azzal a céllal rendezték meg, hogy népszerűsítsék a futást, valamint felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is volt.

A vasárnapi eseményre bárki nevezhetett.

Az Országos Futópálya-építési Programban az elmúlt időszakban több futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének szakmai koordinálásával. A projekt során átadott futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán (Sportliget), Óbuda-Békásmegyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason zajlott a verseny.

A legtöbb kilométert összegyűjtött város 250 ezer forint, a második 150 ezer forint, a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesült, helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt pedig 25 ezer, 15 ezer és 10 ezer forintos sporteszközutalvánnyal díjazták.

Az első három helyen a következő települések végeztek:

  1. Dabas, OBO Aréna, 591 futó, 3426 km
  2. Kaposvár, Cseri park, 504 futó, 3391 km
  3. Budapest XVIII. kerület, Havanna úti lakótelep, 397 futó, 3243 km

A békásmegyeri futókörön összesen 114-en, kicsik, nagyok, fiatalabbak és idősebbek is együtt futottak, több mint ezer kilométert megtéve.

A rendezvényen részt vett Burján Ferenc, sportért is felelős alpolgármester, valamint Rácz Ferenc, az önkormányzat Biztonságszervezési és Üzemeltetési Főosztályának vezetője.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a szép teljesítményt!

 

Futókörök napja technikai póló

Futókörök napja résztvevők

Futókörök napja résztvevők a startnál

Burján Ferenc alpolgármester a Futókörök napján

Futás a Futókörök napján

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság