Több mint kétszer annyi élelmiszeradományt adtunk át 2022-ben mint az azt megelőző évben

Hírek
Közzétéve:

A jelentősen emelkedő élelmiszerárak a III. kerületi nehézségekkel küzdő lakosok számára különösen nagy terhet rónak. Így a számukra biztosított adományélelmiszer mennyiségét partnerünk, az Élelmiszerbank segítségével jelentősen növeltük 2022-ben.

Tekintettel a 2022-ben kibontakozó inflációs folyamatokra, melyek az élelmiszereket kiemelten érintették, a III. kerületi rászoruló lakosok számára biztosított adományélelmiszer mennyiségét partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével jelentősen növelte az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ az elmúlt év folyamán.

2022-ben az azt megelőző évhez képest az élelmiszerbankkal való együttműködésünk keretében jelentős mértékben, több mint kétszeresére nőtt éves szinten az élelmiszermentés révén kiadott lakossági élelmiszeradományaink mennyisége. Ennek összértéke meghaladta a 66 millió forintot, összesített tömege pedig megközelített a 63 tonnát.

Így az egy fő rászoruló kerületi lakosra jutó élelmiszeradomány értéke éves szinten meghaladta a 119 ezer forintot. Köszönjük a lehetőséget partnerünknek, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek!

Országszerte összesen 239 ezer nélkülöző ember részesült azokból a lejáratközeli, illetve csomagolási hibás termékekből, amelyeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület áruházakból és gyártóktól gyűjtött össze 2022-ben. Így a tavalyi évben az élelmiszerbank munkatársai és önkéntesei másfélszeresére növelték az élelmiszermentő kapacitásaikat, hogy lépést tudjanak tartani a növekvő rászorulói igényekkel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság