„Tökéletesen kamasz legyen: idétlen, idomtalan, sokszor elviselhetetlen.” – Segítőcsoport serdülőket nevelő óbudai szülőknek

Hírek
Közzétéve:

„A kamasz elviselhetetlen. »Sündisznózik« – mondja a szaknyelv, ami azt jelenti, hogy kifelé fordítja a tüskéit, lehetetlen megközelíteni – minden közeledésre sértéssel és sértődéssel válaszol –, ugyanakkor úgy igényli a gyengéd, mit sem kérdező, a megértő szeretetet, mint utoljára talán hároméves korában.” Vekerdy Tamás gondolatai egy résnyire kitárják az ajtót, hogy beleshessünk a serdülő gyermekek ellentmondásos világába és könnyebben megérthessük őket.

Hiszen a kamaszkor a családi életben mindig kihívásokkal teli időszak szülőnek, gyereknek egyaránt. Így most segítsünk egymásnak, ismeretekkel, ötletekkel, tapasztalatokkal, együtt gondolkodással, újszerű megoldásokkal túlélni ezt az időszakot!

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ várja érintett harmadik kerületi szülők jelentkezését az október 2-i indulással tervezett ö alkalmas szülőcsoportunkba. A találkozásokat hétfő délutánként 16 órától 18 óráig tartjuk.

A csoportot a húsz éve családokat segítő, jelenleg családkonzulensi tanácsadóként dolgozó Angyalné Kocsis Ildikó és Máté Klára munkatársaink vezetik.

A jelentkezéseket a mate.klara@kszki.obuda.hu email címen vagy a +36 20 269 8171-es telefonszámon fogadják.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság