Történelmi csapatverseny a jeles évforduló alkalmából

Hírek
Közzétéve:

A partnerségi együttműködés a kultúra területén, az ifjúsági diákcsere programon keresztül, a történelmi csapatversenyek, és a hagyományápolás útján 1999 óta töretlen. A dinamikusan fejlődő testvérvárosi kapcsolat jeles évfordulója ezért kiváló alkalmat teremtett arra, hogy számba vegyük Óbuda-Békásmegyer és a lengyel történelem összefonódásait, sőt, a kerületben található lengyel vonatkozású köztéri emlékeket és közterületi elnevezéseket is.

Az önkormányzata éppen ezért a kerületi általános iskoláknak meghívásos alapon hirdette meg a Magyar-Lengyel Barátság, Óbuda-Békásmegyer és Varsó-Bemowo 20 éves testvérvárosi kapcsolata címet viselő történelmi csapatversenyét a 7-8. évfolyamos diákok részvételére számítva. A kétfordulós verseny döntőjébe 5 kerületi iskola 4 fős csapatai jutottak be.

Május 21-én a családias hangulatú döntő során a diákok megmutathatták tudásukat. Prezentáción, térképismereti feladatokon, kvíz kérdéseken és képkirakón keresztül számolhattak be elsősorban arról, hogy a kerületben hol és milyen lengyel vonatkozási emlékek lelhetők fel, a két nemzet történetének melyek a kerületi kötődései.

A verseny végén a diákok jó hangulatban, nyereményekkel és tudással gazdagodva tértek haza iskolájukba.

Május 21-i végeredmény:

  1. Budapest III. kerületi Zipernowsky Károly Általános Iskola
  2. Óbudai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
  3. Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola
  4. Pais Dezső Általános Iskola
  5. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Fodros Általános Iskola

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság