Tour de Óbuda: Töretlen népszerűség

Hírek
Közzétéve:

Június első szombatján került megrendezésre Óbuda-Békásmegyer hagyományos kerékpáros napja. A versenyzőket a reggeli rajtnál még futó zápor várta a Fő téren, később az időjárás is megenyhült és nyári napsütés kísérte a bicikliseket.

Az első indulók 8 órakor rajtoltak el a leghosszabb, 52 km-es Fő tér – Leányfalu – Fő tér távon. A biciklisek elszántságát mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy 190 fő választotta ezt az útvonalat. A sorban a második, a Szentendre érintésével megrajzolt 38 km-es kör, melyen szintén nagyon sokan, 182-en indultak, köztük az esemény fővédnöke, Rédli András is.

A kerületi bringás napon összesítve 511 fő vállalta valamelyik megmérettetést, amely nagyszerűen bizonyítja, hogy a III. kerület méltán pályázhatna a legsportosabb városrész címre. Bár a Tour de Óbuda nem a szó szoros értelemben vett verseny, hiszen minden célba érkező győztesnek mondhatja magát, érdemes kiemelni Ősz Zsuzsanna teljesítményét, aki a leghosszabb távon indulva, elsőként ért vissza.

A kerékpáros túra alatt és után sem maradtak programok nélkül a versenyzők és a szurkolók, az Óbudai Platán Könyvtár olvasnivalóval, ügyességi és logikai játékokkal várta a gyerekeket, volt ingyenes kerékpár-regisztráció a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságának jóvoltából, a bátrabbaknak pedig kerékpáros ügyességi pályát építettek a szervezők. A sport mellett nem maradt el a zenei hagyomány ápolása sem, az Óbudai Népzenei Iskola tanítványai és tanárai készültek műsorral a zenekedvelők számára.

Az indulók közötti nyereményjátékon a Berguson Kerék­pár Bolt jóvoltából idén is egy 100 ezer forint értékű kerékpár volt a fődíj, de kisorsoltak Varga Mihály pénzügyminiszter, a kerület országgyűlési képviselője jóvoltából 3db 5000 Ft értékű sportutalványt, 10 db Csodák Palotája családi belépőt, továbbá Óbuda Sport ajándékcsomagokat.

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”84″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság