Triplázott az Egészségkörút

Hírek
Közzétéve:

Az Egészségkörút Óbudán többéves hagyománya folytatódott idén áprilisban, a békásmegyeriek szívesen keresték fel a Szent Margit Rendelőintézet munkatársait, hogy részt vegyenek a legfontosabb egészségügyi szűréseken.

A nyár közeledtével a legtöbben a bőrgyógyászati szűrés iránt érdeklődtek, itt a megjelentek 99 százalékánál találtak anyajegyeket. A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen fontos, hogy mindenki figyeljen anyajegyei változására, mivel az időben diagnosztizált problémás elváltozás nagyon komoly rákos betegségeket előzhet meg. Szintén a tavasznak és a melegedő időnek köszönhető, hogy számos óbudai ismét gondolt szívproblémáinak megfigyelésére, így a kardiológiai szűrés vonzotta Békásmegyeren az második legtöbb embert.

Sokakat érdekelt a táplálkozási tanácsadás és az InBody testösszetétel-mérés, amelyek együttes eredményével a résztvevők segítséget kaphattak tavaszi diétájuk összeállításához. Szerencsére a statisztika szerint a vizsgáltak túlnyomó többségének nincs igazán szüksége a fogyókúrára, de az egészséges táplálkozás mindenképp fontos a tavaszi feltöltődéshez.

A szemészeti szűrés már kevésbé festett barátságos képet, a résztvevők felének újabb vizsgálatokra lesz szüksége. A rendelőintézet dolgozói ugyanakkor pozitívan értékelik, hogy betegeik nagy része igen egészségtudatos, mivel nemcsak szűrésre járnak, de visszarendelés esetén rendszeresen látogatják is a szakrendelőt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság