Tucatnál is több zsáknyi szemetet szedtek össze az AKG diákjai

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Egyedül az idő szabott csak határt a negyedikesek akciójának, de így is rengeteg szemetet gyűjtöttek össze környezetismeret órájuk apropóján a Kiscelli Parkerdőben az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) alsó tagozatos tanulói.

Nincs jobb a gyakorlati környezetismeretnél, főleg, ha van is mit tenni élőhelyünkért. Az AKG egyik pedagógusa, Takács Péter kezdeményezésére, két negyedikes osztály diákjai tisztították meg a Kiscelli Parkerdőt a szeméttől: mint a fotón látható, volt is mit gyűjteni, több mint egy tucat zsákot raktak tele eldobott holmikkal.

A jól sikerült szemétszedési akcióhoz Óbuda-Békásmegyer városüzemeltetése biztosította a zsákokat és a kesztyűket, valamint gondoskodott arról is, hogy a megszedett zsákokat teherautóval elszállítsák a parkerdőből. Rengeteg szemét volt, főleg gócpontokban csoportosulva. Az akciónak egyedül az idő szabott határt, így a parkoló mögötti rész megtisztítása most kimaradt.

Mint a pedagógus elmondta, a gyerekekkel a tanterem falain kívül is megismertetné a szemét útját és a komposztálás folyamatát, ehhez két programjavaslatot is kaptak. Egyrészt a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű ingyenesen biztosít vezetett üzemlátogatást, másrészt a Fák a Rómain civil csoport külön projekt keretében mutatja be az érdeklődőknek a gyakorlati komposztálást – önkéntes komposztmesterek segítségével -,  közösségi komposztállomások létesítésével, valamint fenntartható üzemeltetésükkel.

Kerületünkben már több szemétszedési program is megvalósult, egy bátor, önszerveződő kezdeményezés pedig különösen megérdemli a figyelmet. Az AKG-sok példája is azt mutatja, számítunk egymásnak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A Laborc utcában kapták el az ittas motorvezetőt

Hírek
Közzétéve:

Megnyitott a Matróz utcai zárt parkoló

Hírek
Közzétéve:

Népszerű volt a karácsonyfadíszítő verseny – megvannak a díjazottak