Ugyan ki ne akarná, hogy Óbuda-Békásmegyer tiszta, rendezett, jól működő kerület legyen?

Hírek
Közzétéve:

MI EZ?

A „Ki ne akarná…?” a főváros most indult, figyelemfelhívó kampánya.

MI A KAMPÁNY CÉLJA?

A fővárosban élők és itt munkát vállalók, itt tanulók tájékoztatása a kormányzati elvonások okozta károkról. Azokról a szolgáltatásokról, amelyek finanszírozása veszélybe kerül a bevételek ilyen radikális csökkenése miatt.

A felhívás célja, hogy megvédjük Budapestet, és közösen álljunk ki a városért.

MI TÖRTÉNT?

A járványhelyzet és a nyomában járó gazdasági nehézségek önmagukban is rengeteg kárt okoztak, és korábban sosem látott helyzet elé állították az önkormányzatokat.

A különböző megszorításokkal, a városra kivetett Budapest-adóval, majd a főváros saját bevételeinek legnagyobb részét kitevő iparűzésiadó-bevétel megfelezésével azonban a kormány már Budapest puszta működését sodorja veszélybe.

MI ENNEK A KÖVETKEZMÉNYE?

A kormány ezekkel a döntésekkel a Fővárosi Önkormányzat és cégei által biztosított közszolgáltatások – mint az ivóvíz, csatorna, távfűtés, közösségi közlekedés, hulladékszállítás, közvilágítás, utak és parkok rendben tartása, park- és közútfenntartás – finanszírozását lehetetleníti el.

Ezzel azonban nem (pusztán) a városvezetést, hanem az itt élőket büntetik.

MI A FELHÍVÁS CÉLJA?

Hogy megvédjük a budapestieknek járó minőségi közszolgáltatásokat, mert meggyőződésünk, hogy mindenkinek jár a hétköznapi biztonság, a nyugodt és kiszámítható városi élet.

A főváros és önkormányzatunk célja, hogy megvédjük magunkat, megóvjuk az otthonainkat, a mindenkinek járó közszolgáltatásokat.

Jelenleg ezt csak egyféleképpen lehet elérni: a közösség erejével.

A HARMADIK KERÜLETET MINDEZ HOGY ÉRINTI?

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat bevételkiesése 2020-ban közel 3,5 milliárd forint volt a kormányzati megszorítások miatt. Ez nagyon jelentős veszteség, de ami nagyobb probléma, hogy ebben az évben a megvonások mértéke ennek a többszöröse is lehet. Legutóbb előzetes egyeztetés nélkül vonták el a Csobánka téri szakrendelő már megítélt felújítási összegét, ami veszélyezteti a harmadik kerületi egészségügyi ellátást.

Továbbra is azt szeretnénk, hogy Óbuda-Békásmegyeren a megszokott módon legyen elszállítva a szemét és lekaszálva a fű, az óvodák és a bölcsődék működése akadálytalan legyen, és a szociális ellátás vagy a kultúra se szenvedje meg nagyon a forráshiányos időszakot. Mindent megteszünk, hogy az itt élők a lehető legkevesebbet érezzenek meg elvonásokból, de tény: a sokmilliárdos hiány, amely a kormányzati elvonások miatt előállt, következményekkel jár, ezek pedig mindannyiunk életére hatással vannak és lesznek.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

vedjukmegbudapestet.hu

 

VIDEÓ a budapesti elvonások mértékéről, következményeiről

Sajtótájékoztató Karácsony Gergely főpolgármesterrel

Plakátkampány Budapesten

A városaink kifosztása nem kormányzás, közös kiállás

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság