Új díszpolgárunknak, új Pro Óbuda díjasainknak gratulálunk! – A mai polgármesteri döntéshozatal részletei

Hírek
Közzétéve:

Ahogy dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a közösségi oldalán írja: „A Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP frakciószövetség képviselői fontosak tartják, hogy az önkormányzatokat ért megszorítások miatt csökkentsük a költségeinket, ezért új bizottsági struktúrát fogadtunk el. Jelentősen csökkentettük a külső bizottsági tagok számát, és csökkent az alpolgármesterek száma is.”

A kerület új díszpolgára Bojár Gábor lett. Pro Óbuda díjat Érchegyiné Futó Csillának és Hont Jánosnak adományoztak. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! “A döntést megelőzően a kerület díszpolgárait megkérdeztük, akiknél a szóba került jelöltek közül nem alakult ki többségi álláspont, a díszpolgárok többsége mindkét jelöltet, Bojár Gábort és Népessy Noémit kiválónak tartotta. Sajnos a veszélyhelyzet miatt testületként nem tudtuk összehívni őket” – jegyzi meg dr. Kiss László.

Új kerületi díjrendeletet fogadtak el. Ahogy a polgármester fogalmaz: „A közösségi önkormányzatiság programjának fontos eleme, hogy a díjak adományozásába is bevonjuk a lakosokat, ezért úgy módosítottuk a díjrendeletünket, hogy a legtöbb díjra minden kerületi lakos jelölhessen. A díjak rendszere nem változik, de az egészségügyi díjat a nemrég elhunyt dr. Pintér Endre Professzor Úrról neveztük el.”

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ intézményvezetőjének egy előzetesen létrehozott bizottság véleménye alapján – a bizottság külső szakértő tagjának támogatása alapján – Busi Zoltán urat, a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet szakmai vezetőjét, az V. kerületi családi és gyermekjóléti központ korábbi intézményvezető-helyettesét nevezték ki. Munkájához sok sikert kívánunk!

„Folytatjuk a korábbi, pazarló intézményrendszer átalakítását – írja a polgármester. – Átszerveztük a piac működését, csökkentve ezzel az üzemeltetés költségeit. A jövőben újabb hasonló döntések várhatók.”

Elfogadták a közterület-felügyelet beszámolóját. A tavalyi évben kialakítottuk a „területi felügyelő” rendszert, amely a választási programban is szerepelt. A rendszer nagyon hatékonynak bizonyult. A felügyelet munkatársai sokat tesznek az illegális hulladéklerakás felszámolásáért és az egyre gyakoribb építkezésekkel kapcsolatos közterületi visszaélések megakadályozásáért. Folytatjuk a hajós szolgálatot a Római-part szakaszán, hívja fel a figyelmet dr. Kiss László.

„Sajnos nagyon sok kerületi polgár került nehéz helyzetbe. Minden döntéshozatalon számos szociális ügy kerül elénk. Jelen döntéshozatalon majd 40 polgárunknak tudtunk valamilyen segítséget adni. Kérem, amennyiben krízishelyzetbe kerülnek, keressék az önkormányzat Szociális Osztályát, valamint a Családsegítőt” – hangsúlyozza a polgármester.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság