Új rohamkocsi a Csillaghegyi Mentőállomáson

Hírek
Közzétéve:

Dr. Szűcs Mónika a Csillaghegyi Mentőállomás Állomásvezető főorvosa az átadáson elmondta, az új jármű mind kialakításában, mind biztonsági felszereltségében lényeges előrelépést jelent, hozzájárulva ezzel is az DSC_2206ellátási körülmények javulásához. Az előző rohamkocsi 2007-ben került az állomásra, az eltelt évek alatt 317.000 km-t tett meg a mentőállomás ellátási területén. A mentőállomáson szervezetten egy rohamkocsi és egy mentőkocsi szolgál folyamatosan 24 órában, ezen felül további három mentőkocsi teljesít szolgálatot nappali időszakban. A rohamkocsi orvos, vagy mentőtiszt, valamint mentőápoló és gépkocsivezető személyzettel vonul, havonta átlagosan 200-280 esetfeladatot lát el – ecsetelte a főorvos asszony.

 

A Csillaghegyi Mentőállomás Alapítványa, az Óbuda-Békásmegyer Mentőalapítvány és az Önkormányzat között 2009 óta van együttműködés, amelynek köszönhetően minden évben hozzájárul a mentőegységek felszerelésének bővítéséhez, illetve az állomás kisebb karbantartási munkálatainak kivitelezéséhez.  A mentőállomás és a helyi mentőalapítvány lehetőségeihez mérten aktívan részt vállal a kerület életében, rendszeresen részt vesz az Önkormányzat egyes rendezvényein.DSC_2266

Bús Balázs polgármester a 2006-ban zajlott elhibázott kórházátszervezésekre utalva elmondta,  az az időszak rámutatott arra, hogy az óbudaiakat leginkább az érinti, milyen gyorsan és hogyan érik el az egészségügyi intézményeket. Ebben, azaz a betegszállításban legnagyobb szerepe a mentőknek van, ezért is tartom nagyon fontosnak az állomás fejlesztését, az egészségügyi ellátórendszer szereplőinek összhangját és megfelelő felszerelésekkel való ellátást. – tette hozzá a kerület vezetője.

DSC_2145Az Önkormányzat a tavalyi és az idei évben is 500-500 ezer forinttal támogatja a fejlesztéseket. A támogatásnak köszönhetően az átadott rohamkocsiba új berendezések, mentéstechnikai eszközök is kerülhettek, ezek égési kötszerek, különböző végtagrögzítők, egy lélegeztető gép, és egy motoros leszívó is. A Mentőállomás a helyi civil szervezetekkel is jó kapcsolatot ápol. A Római Sport Egyesület a Rómaifürdő Telep Környezetvédő, Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület hagyományosan adományokat gyűjt a mentőállomás alapítványának, így sikerült korábban egy nagyértékű DSC_2147EKG-defibrillátort vásárolniuk. A legutóbbi gyűjtésbe a Csillaghegyi Polgári Kör is bekapcsolódott, és az így összegyűlt több mint 300 ezer forintnyi adományból egy infúziós pumpa megvásárlásához tudtak segítséget nyújtani. – számolt be Gyepes Lajos az Egyesület elnöke.

Máté Gábor, az OMSZ főigazgatója példaértékűnek nevezte a III. kerületi Önkormányzat, a Mentőállomás és a lakosság együttműködését, ami  – megfogalmazása szerint – az eddigi nehezebb körülmények között is magas szinten tartotta az ellátást.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság