Új sportolási lehetőség Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának sportlétesítményében

Hírek
Közzétéve:

A futás napjainkban már a szabadidősportok és tömegsportok legnépszerűbb válfajának számít. Sokan látják ebben a sportban az edzés, az életmódváltás és a sportos mindennapok zálogát. Az egyesületek edzői komoly szakmai felkészültséggel rendelkeznek az amatőr futással kapcsolatban, amit a legnagyobb lelkesedéssel adnak át az edzésre látogatóknak. Az edző szaktudása mellett a megfelelő empatikus odafordulás készségét is igényli, hogy a futni vágyó személyre szabott és könnyen értelmezhető tanácsokat kapjon és elkerülhetőek legyenek a sérülések és a túledzettség, amely gyakori hiba, ha önállóan vágunk neki az edzéseknek. A tréningekhez heti 2 alkalommal lehet csatlakozni, melyek minden hétfőn és szerdán 18:30 órakor kezdődnek. Jelentkezni a TVE székház recepcióján lehet, a 1037 Budapest, Kalap utca 1-3. címen.

A rendszeres testmozgás népszerűsítésére az óbudai egyesület 2019. április 05-én 17:00 órai kezdettel családi sportnapot is szervez.

Figyelem! Nevezni április 3-áig lehet a http://margitszigetiac.hu/family-futam/ oldalon.

A rendezvényt hagyományteremtő céllal indítják, hogy minden évben a kerületi családoknak megteremthessék a közös családi versenyzési lehetőséget. A rendezvény célja egy jó hangulatú sportesemény lebonyolítása, az aktív életmód és az atlétika népszerűsítésére, miközben a családtagok, különféle generációk, szülők és gyerekek egymás társaságában tölthetnek el egy kis időt úgy, hogy megmozgatják egymást és magukat is. Az esemény jellegét tekintve nem egy hagyományos verseny, ugyanis lényege nem a megmérettetés és a versengés, csupán egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a családtagok közelebb kerülhetnek egymáshoz és az atlétikához. A rendezvény védnöke Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Az eseményen 4 fős vegyes (családi: gyermek és felnőtt) csapatokban indulnak a résztvevők 5 versenyszámban, úgymint kislabda dobás, 40 m sprint, 800 m futás, célba hajítás, helyből távol ugrás. A versenyen minden induló győztesnek számít, ezért a résztvevők ajándékra is számíthatnak.

További információ az esemény weboldalán olvasható.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság