Új szakrendelés indult a Szent Margit Kórházban

Hírek
Közzétéve:

A rehabilitációs medicina és az ortopédiai szakrendelés célja elsősorban az, hogy segítsék a sérült, fogyatékos vagy rokkant emberek társadalomba való visszailleszkedését, illetve önállóságuk minél magasabb fokú elérése, megmaradt képességeik felhasználása és fejlesztése révén, valamint gyógyászati segédeszközzel történő ellátással könnyítsék hétköznapjaikat. A szakmai munka egyik legfontosabb célja, hogy a betegek életminősége javuljon, és akinél az lehetséges, minél hamarabb visszanyerje munkaképességét.

imageAz érintett betegek sok esetben nem is tudják, hogy bel- és kültéri mobilitásuk segítésére többféle terápia, segédeszköz áll rendelkezésre. A mobilizálás és az erőnlét javítása fizioterápiás módszerekkel (gyógytorna, sportterápia, balneoterápia, hidroterápia) érhető el.

Az esetek nagy részében gyógyászati segédeszköz rendelésével a beteg életmódjában minőségi javulás várható, ami népegészségügyi szempontból is jelentős. Amennyiben egyedi méretes gyógyászati segédeszköz rendelésére van szükség, a felíráshoz szükséges ortopédtechnikai szakembert a Promobil Zrt. biztosítja, a gyógytornász-ergoterapeuta pedig a kórházon belül rendelkezésre áll.

A mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés időpontjai

Rendelő szakorvos: dr. Plavecz Julianna. Rendelési idő: csütörtök 13-15 óra között. Telefonszám: 06/1-250-2170/1304. Beutaló köteles ellátás (beutaló kód: 01D9P2201), előjegyzéssel vehető igénybe.

Az ortopédiai szakrendelés időpontjai

Rendelő szakorvos: dr. Elek Emil. Rendelési idő: kedd 8-13 óra között. Telefonszám: 06/30-869-0665. Beutaló köteles ellátás (beutaló kód: 01D921001), előjegyzéssel vehető igénybe. Rendelő szakorvos: dr. Horváth-Kenéz László. Rendelési idő: szerda 12-16 óra között. Telefonszám: 06/30-869-0665. Beutaló köteles ellátás (beutaló kód: 01D921001)

image

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság