Új templom épül a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere március 1-jén fogadta Todd Christofferson eldert, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának a tagját, akivel az egyház által a kerületben építeni tervezett templom részleteiről beszélgetett.

A találkozón jelen volt még Brent H. Nielson elder a Hetvenek Elnökségéből, Jack N. Gerard elder a Hetvenektől, aki egyúttal második tanácsos az Európa Középső Terület elnökségében, valamint Borsos Péter, a Magyarország Budapest Cövek elnöke.

A templom megépítésének bejelentésére 2019 áprilisában került sor. Az egyház a napokban már a templom látványtervét is közzétette. Ez lesz az egyház első temploma Magyarországon.

A találkozó után Christofferson elder úgy fogalmazott, „Polgármester úr nagyon támogató volt”. Hozzátette, hogy a kerület polgármestere „minden vallást és felekezetet szívesen lát a helyi közösségben, és megígérte, hogy támogatni fogja, hogy az egyház hozzátegyen a helyi közösséghez”. Az egyház képviselői meghívták a kerület polgármesterét, hogy vegyen részt a templom felépülése után és felavatása előtt tartandó nyílt napokon.

Az egyházi küldöttség feltámadt Krisztust ábrázoló kis szobrot adott át a polgármesternek, valamint megköszönték a szívélyességét és a nyitottságát. Dr. Kiss László is viszonozta a kedvességet és egy 200 éves ikont adott ajándékba Christofferson eldernek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság