Új utak Óbudán a BKK Zrt. beruházásában

Hírek
Közzétéve:

A beruházások közül júniusban indul a Pünkösdfürdő utca és Ország út kereszteződésének felújítása. A csomópont átépítésével megújul az út teljes pályaszerkezete, a gyalogosok biztonságos átkelésének biztosítása érdekében a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épülnek, az új főirány (Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca) fölérendeltsége miatt az Ország út mellékiránnyá válik. Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épül, csatlakozva a már meglévő járdákhoz, a buszmegálló is új burkolatot kap, illetve a közvilágítás fényforrásai is megújulnak. A munkálatok érintik a környező zöldfelületet is, aminek keretében több mint 130 fa kerül elültetésre.

A csomópont átépítése több ütemben zajlik, a rekonstrukció 2018. június 18-án (hétfőn) reggeltől várhatóan nyár végéig tart. A munkálatok első ütemében, június 18-ától július 2-áig a HÉV átjáró mindkét irányban lezárásra kerül. Ebben az ütemben az Ország út még kétirányban lesz járható. Ezt követően a felújítás további ütemeinek ideje alatt a régi Szentendrei út és Ország út útvonalon a Hollós Korvin Lajos utcától a Csobánka térig (P+R parkoló déli kihajtójáig) ideiglenesen csak egyirányban, Szentendre felé lehet közlekedni és a HÉV átjáró pedig a Batthyány utca (11-es út) irányába lesz csak átjárható. Az egyirányúsítás idejére az Ország út felől érkezők számára a városközpont felé közlekedve a Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca – Dózsa György út – Hollós Korvin Lajos utca terelőútvonalat, a 11-es út felől érkezők számára pedig a Batthyány utca – Szent István utca – Szentendrei út – Vasút sor – Ország út útvonalat javasolják.

Az felújítás ütemezése összefoglalva:

2018. 07.18 – 2018.07.02: HÉV átjáró előtti terület, az Ország út HÉV felőli útpálya szegélyvonaláig. A közúti forgalom elől lezárásra kerül a HÉV-átjáró, de az Ország út kétirányú forgalma változatlan marad. Ennek megfelelőn június 18-án estétől az átjáró lezárása miatt az itt közlekedő éjszakai autóbuszok (934-es és 960-as) a Szent István utcán keresztül közlekednek. A 934-es esetében a terelés megállót nem érint, a 960-as esetében pedig a Pünkösdfürdő utcánál a Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyet lehet használni mindkét irányban. A csatlakozások biztosítása érdekében kismértékben módosul a 923,934,960-as viszonylatok menetrendje.

2018. 07.02 – 08.05.: Ország út lakótelep felőli oldalán történik munkavégzés. Az Ország út Szentendre út felé és a Pünkösdfürdő utca a HÉV átjáró, Batthyány utca felé lesz egyirányú, így a Batthyány utca felől nem lehet az átjárón áthaladni.          

2018. 08.06 – 08.28.: Ország út HÉV állomás felőli oldalán történik munkavégzés. Az Ország út Szentendre út felé és a Pünkösdfürdő utca a HÉV átjáró, Batthyány utca felé lesz egyirányú, így a Batthyány utca felől nem lehet az átjárón áthaladni. A 2. és 3. ütemmel kapcsolatos buszterelések tervezése jelenleg folyamatban van, ezzel kapcsolatban az utazóközönséget a közeljövőben értesíteni fogják.

Korábban már beszámoltunk a július elején induló Czetz János utca teljes rekonstrukciójáról, ahol a Czetz János köztől egészen a Mátyás király útig végeznek teljes út és járdafelújítást.

 

A Mátyás király út átépítésére irányuló kivitelezői közbeszerzési eljárás pedig jelenleg folyamatban van. A szerződéskötésre tervezetten 2018. őszén kerülhet sor, míg a kivitelezési munkák 2019. tavaszán kezdődhetnek meg a Fővárosi Vízművek vízcső rekonstrukciójával összehangolva, úgy, hogy a Batthyány úti munkálatok és forgalomkorlátozások az iskolaszüneti időszakra essenek. A teljes kivitelezés várható befejezése 2019. augusztus vége.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság